avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exercitarea autoritatii parintesti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exercitarea autoritatii parintesti ...

exercitarea autoritatii parintesti,

Buna ziua,
in situatia unui proces de custodie in derulare, este posibil ca parintele la care locuieste minorul, sa plece in strainatate ca sa munceasca,, lasand minorul in grija unui membru al familiei extinse...prin procura etc...cum ar putea / in ce directie ar influenta desfasurarea procesului de custodie ? Multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: intrebare18 , utilizator 09:08, 30 Iunie 2023
Copilul nu poate fi lasat în grija unui membru al familie prin procura. Este necesar sa deschideți proces în instanta si sa delegați autoritatea parinteasca asupra unui membru al familiei pe o durata de maxim un an de zile.
Contactați un avocat și discutați in detaliu aceste aspecte pentru a nu exista riscuri de schimbare a domiciliului minorului la celalalt parinte.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns.
Delegarea se poate face chiar daca domiciliul minorului este stabilit provizoriu, iar procesul de custodie este inca in desfasurare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru bunici pentru incredintarea minorului Medeea3585 Medeea3585 Buna seara, Am custodie definitiva si irevocabila,copilul are 8ani,am plecat in alta tara sa muncesc lasand-ul in grija parintilor mei iar tatal lui imi ... (vezi toată discuția)
Situatie copil minor lasat in grija bunicilor anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Fiti amabili, in urma divortului pe cale amiabila, copilul a ramas in grija mamei. in cazul in care aceasta pleaca cu contract de munca in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am un copil de 3 ani , sunt despărțită de tatăl ... Georgianactn003 Georgianactn003 Buna ziua ! Am un copil de 3 ani , sunt despărțită de tatăl acestuia de când eram însărcinată , nu am fost căsătoriți , după naștere acesta a ... (vezi toată discuția)