avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei_R_85

Activitate Andrei_R_85

Sunt major si vaccinat stimate domn si am consimtit tacit faptul ca grila mea de vaccinare se afla la zi. in schimb, nu am consimtit tacit cele relatate mai sus. Tocmai din aceasta cauza am intrebat aici unde ma pot adresa pentru a depune o plangere in aceasta directie. Auzisem despre aspectul stocarii acelor date insa nu doream sa fac o reclamatie pana nu constatam aceasta speta cu propriile simturi, pentru ca asa mi se pare normal. V-as fi recunoscator daca m-ati indruma catre un organ competent in asemenea situatii. Totodata, in cazul in care nu aveti idee, va sunt recunoscator pentru timpul acordat. Ca o completare, m-am adresat agentului de proximitate si dumnealui mi-a transmis ca se va interesa in privinta aceasta si imi va comunica o varianta de rezolvare a problemei mele. Insa nu am mai primit nici un raspuns.
Bună ziua! Astăzi am fost la un xerox pentru a copia o lucrare a unui coleg. Domnul de acolo, după ce a multiplicat materialul, a salvat o copie în format pdf a documentului fără să îmi ceară acordul. Cunosc faptul că acel xerox stochează materiale în format electronic în vederea multiplicării și valorificării lor. Unde pot face o sesizare în privința acestui lucru?
Bună ziua! În condițiile modificării legii și creșterii termenului de achitare de la 48 de ore la 15 zile, dacă pe procesul verbal scrie ” se poate achita în cel mult două zile lucrătoare ”, poate fi acest proces verbal atacat din aceasta cauză? Menționez că amenda a fost achitată deja în baza dezinformării de pe procesul verbal. Procesul verbal nu a fost semnat si a fost livrat pri postă. Vă mulțumesc!
Curând am fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu daune materiale. Sunt șofer profesionist și în timpul unei livrări de marfă cu o autolitară de 3.5t, într- curbă am fost acroșat de o altă autoutilitară care a pătruns pe sensul meu de mers și care nici măcar nu a oprit. Am întors mașina și m-am dus după respectivul care indignat de faptul că am venit după el a devenit violent având pretenția să îi achit contravaloarea oglinzii lui. Văzând că lucrurile degenerează, am sunat la 112 și un echipaj de poliție de pe raza comunei unde s-a produs accidentul s-a deplasat la fața locului. La testarea celuilalt șofer cu aparatul etilotest a reieșit valoarea de 0.20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din ce am înțeles, agentul constatator s-ar fi știut cu șoferul fapt pentru care a decis încadrarea drept culpă comună pe motivul că nu aș fi păstrat distanța față de axul drumului. Am refuzat semnarea procesului verbal pe motiv că nu sunt de acord cu cele menționate. Nu am scris nimic nici la mențiuni și nici nu am semnat. Procesul verbal îmi va fi trimis prin poștă acasă. Problema este că prin natura meseriei plec dimineața la ora 6 și mă întorc seara la 22 acasă. În acest timp nu este nimeni la domiciliu. Cum voi primi procesul verbal dacă nu pot semna pentru primirea acestuia? Dacă este lăsat în cutia poștală este legal? Sau pot scrie și acest lucru în contestația procesului verbal? Vă mulțumesc!
Inteționez să instalez o cameră de supraveghere exact deasupra ușii care să surprindă ușa și covorașul de la intrare pentru că mi-au dispărut vreo 5 până în momentul de față și mi-a fost zgâriată cu cheia ușa în mod intenționat. Sunt proaspăt mutat în bloc și o suspectez pe vecina de lângă mine pentru că este o persoană cu tulburări de personalitate și apucături destul de violente cu care am avut câteva conflicte verbale din cauza gălăgiei pe care o face la ore târzii. Am citit că aș avea nevoie de acceptul tuturori locatarilor pentru instalarea ei (fapt imposibil mie). Vă întreb dacă aș putea fi tras la răspundere în condițiile în care unghiul camerei surprinde doar cele două obiecte expuse în spațiul comun. Vă mulțumesc!