avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate Simona_29

Activitate Simona_29

Am divorțat amiabil la notar, pe certificatul de divort domiciliul meu si sl fetiței este stabilit la apartamentul in cauză, doar ca intre timp eu mi-am schimbat buletinul și adresa in buletin am trecut-o pe cea a părinților mei. Afectează acest lucru obținerea apartamentului in actiunea de partaj? Va mulțumesc enorm ptr răspunsuri!
Buna ziua. Sunt proaspat divortata si urma sa facem partajul imobilului pe care il detin impreuna cu sotul de 5 ani jumate prin creditul Prima Casa (am luat o mare parte din bani, iar un sfert i-am pus noi). La inceput sotul a spus sa pastrez eu apartamentul, fara nicio obligatie fata de el, apoi s-a razgandit si mi-a cerut parte, iar apoi iarasi s-a razgandit si a spus ca vrea el sa pastreze apartamentul cu orice pret....am fost de acord initial, dar umblând pe.la bănci ptr un alt credit, am aflat ca eu nu mai pot beneficia de "prima casa" care era cel mai avatajos, ci doar de credit ipotecar, credit pe care nu-l pot sustine, asa ca m-am razgandit, i-am spus ca o sa-i dau eu parte si sa păstrez eu apartamentul. Mentionez ca avem si un copil minor. Bineînțeles ca nu vrea acest lucru, spune ca mai bine il vindem...
Intrebarea mea e, ce sanse am sa pastrez eu apartamentul (preluând creditul si dandu-i lui parte), in conditiile in care el nu doreste acest lucru?
Răspuns la discuția Indemnizația de somaj
Buna ziua. Da, puteti beneficia. Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil trebuie ca in cele 12 luni anterioare nasterii sa fi realizat venituri impozabile sau sa te fi aflat in perioadele asimilate prevazute de lege ca eligibile pentru acest drept.

Somajul este o perioada asimilata, care iti da dreptul la indemnizatia de crestere a copilului. 

Totusi, pentru a beneficia de indemnizatie, trebuie sa te asiguri ca si perioada cuprinsa intre finalizarea somajului si data nasterii este acoperita prin perioade asimilate sau perioade in care ai realizat venituri impozabile.

Se poate intra din somaj direct in concediul de maternitate, care de asemenea este perioada eligibila pentru indemnizatia de crestere copil. Pe parcursul somajului poti beneficia si de concedii medicale, care sunt la randul lor perioade asimilate. Orice tip de concediu medical (inclusiv cel de maternitate) suspenda somajul, care se reia de unde a ramas dupa finalizarea concediului respectiv. (Text preluat)
Buna ziua. Voi participa la un concurs pentru un post de politist local. Bibliografia este destul de ampla, timpul relativ scurt si chiar nu stiu pe ce anume sa ma axez din legile/ordonanțele respective. A mai participat cineva la un astfel de concurs, va aduceti aminte ce fel de intrebari ati avut? Orice ajutor este mai mult decat bine venit. Va super multumesc