avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am divorțat și urmează să face partajul unui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am divorțat și urmează să face partajul unui imobil luat prin Prima casă. Ce șanse am să păstrez imobilul dacă fostul soț nu e de acord cu asta?

Buna ziua. Sunt proaspat divortata si urma sa facem partajul imobilului pe care il detin impreuna cu sotul de 5 ani jumate prin creditul Prima Casa (am luat o mare parte din bani, iar un sfert i-am pus noi). La inceput sotul a spus sa pastrez eu apartamentul, fara nicio obligatie fata de el, apoi s-a razgandit si mi-a cerut parte, iar apoi iarasi s-a razgandit si a spus ca vrea el sa pastreze apartamentul cu orice pret....am fost de acord initial, dar umblând pe.la bănci ptr un alt credit, am aflat ca eu nu mai pot beneficia de "prima casa" care era cel mai avatajos, ci doar de credit ipotecar, credit pe care nu-l pot sustine, asa ca m-am razgandit, i-am spus ca o sa-i dau eu parte si sa păstrez eu apartamentul. Mentionez ca avem si un copil minor. Bineînțeles ca nu vrea acest lucru, spune ca mai bine il vindem...
Intrebarea mea e, ce sanse am sa pastrez eu apartamentul (preluând creditul si dandu-i lui parte), in conditiile in care el nu doreste acest lucru?
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Simona_29 , utilizator 18:20, 19 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa depuneti actiunea de partaj la instanta si sa motivati ca doriti sa preluati creditul si impicit apartamentul, urmand a-i achita sulta fostului sot.
Daca aveti un copil minor iar locuinta acestuia a fost stabilita la locuinta Dvs., este un plus pentru Dvs. ca instanta sa va atribuie imobilul.
Bineinteles, trebuie sa indepliniti si conditiile de preluare credit, unde banca va fi cea care v-a spune daca sunt indeplinte aceste conditii. Va fi ca si cand ati contracta Dvs. personal creditul, pentru valoarea ramasa de achitat din imobil.
Am divorțat amiabil la notar, pe certificatul de divort domiciliul meu si sl fetiței este stabilit la apartamentul in cauză, doar ca intre timp eu mi-am schimbat buletinul și adresa in buletin am trecut-o pe cea a părinților mei. Afectează acest lucru obținerea apartamentului in actiunea de partaj? Va mulțumesc enorm ptr răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna alinaandreea29 alinaandreea29 eu si fostul meu sot avem custodie comuna pt minor,iar instanta a stabilit domiciliul copilului la mine,eu am fost plecata din tara 4 luni,am vrut sa iau ... (vezi toată discuția)
Partaj dupã divorþ sau odata cu divortul? suzy2 suzy2 Bună ziua, ajutaţi-mă vă rog în legătură cu o problemă juridică, nu am pe cine să întreb, nici bani pt. a-l plăti. Soţul meu şi-a găsit o ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - divort Emil27 Emil27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un ... (vezi toată discuția)