avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate mirelap19

Activitate mirelap19

tocmai acesta este cazul real: 2 companii autorizate sa desfasoare astfel de activitati - una colecteaza si apoi vinde celeilalte. ambele firme platitoare de tva. soc. colectoare a emis factura de vanzare cu tva. soc. cumparatoare se inregistreaza cu factura, cu tva deductibil, si inregistreaza desigur si fondul de mediu conform reglementarilor legale. E corect sa colectez si sa deduc tva din aceasta operatiune sau trebuie sa aplic masurile de simplificare?
Corect, asa m-am gandit si eu inainte sa intreb :">... dar problema este urmatoarea: OUG 16/2001 cuprinde in anexa 1, care specifica tipurile de deseuri, numai urmatoarea lista:
ANEXA 1

GRUPE
de deşeuri industriale reciclabile

Deşeuri metalice feroase
Deşeuri metalice neferoase
Deşeuri de hârtii-cartoane
Deşeuri de sticlă (spărturi de sticlă)
Deşeuri de mase plastice
Deşeuri de cauciuc (anvelope uzate, camere de aer şi articole din cauciuc uzate)
Deşeuri textile

Intrebarea mea este daca deseurile DEE pot fi asimilate cu tipurile de deseuri din aceasta lista, sau sunt reglementate separat? De exemplu in aceasta lista nu apar nici deseurile de natura lemnoasa - pentru ele se aplica masurile de simplificare sau nu?
Va rog frumos sa-mi spuneti opinia Dvs. referitoare la urmatoarea situatie: doua firme platitoare de TVA efectueaza o operatiune de vanzare-cumparare deseuri echipamente electrice si electronice (DEE). Care este tratamentul TVA in aceasta situatie? se aplica cota normala de TVA, ca la o vanzare si cumparare obisnuita, sau se aplica masurile de simplificare cf art.160 din codul fiscal? Stiti cumva in ce act normativ este reglementat regimul fiscal al acestui tip de deseuri DEE?
Multumesc.
Va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema mai mult teoretica:
SIF Muntenia a cerut curtii de apel sa judece in contradictoriu cu AVAS opozitia sa cambiala. cererea a fost motivata prin faptul ca prin lege se prevede compententa curtilor de apel pentru solutionarea litigiilor privind creantele bancare neperformante, preluate la datoria publica.
Dupa legea 58/1934 (a cambiei si biletului la ordin) stim ca in prima instanta astfel de cereri sunt de competenta judecatoriei.
Intrebarea este daca cererea de mai sus este admisibila sau nu? de ce si in baza carui principiu?
multumesc.