avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinei de Avocat Livia Oprisan

Activitate Cabinei de Avocat Livia Oprisan

Răspuns la discuția Credit imobiliar
Buna ziua!
Banca face evaluarea pentru situatia in care aceasta ar fi nevoita sa intre in posesia bunului, pentru ca spre exemplu nu platiti creditul si va executa silit. Drept urmare banca nu va acorda mai mult decat se stabileste in evaluare-respectiv 36000, pentru ca ulterior ar trebui sa o vanda. Daca a iesit sub pretul cerut, diferenta trebuie sa o suportati dvs.
Este adevarat ca pretul il stabilesc partile contractului si nu poate fi sub grila notariala insa atunci cand este vorba de achizitionarea casei prin credit situatia se schimba. Dvs. Veti incheia un contract de ipoteca cu banca pe imobilul achizitionat iar banca nu va da mai mult decat face ca sa zic asa. Oricum ar trebui sa va puna pe ganduri diferenta aceasta de pret. Puteti cere cred o contraexpertiza pe care o platiti tot dvs.
Răspuns la discuția Schimbare adresă de reședință
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Da, va puteti schimba resedinta chiar daca aveti in acest moment una valabila.
Răspuns la discuția DIVORT
Buna ziua!
Pentru ca apartamentul este bun propriu al sotului, dvs nu aveti un drept de proprietate ci doar un drept de creanta pentru tot ce ati investit in casa pe parcursul anilor, iar fiica dvs nu are nici un drept pe timpul vietii tatalui, ci doar ca mostenitor dupa moartea acestuia.
Din cate inteleg din situatia prezentata, sansele unui divort si partaj amiabil sunt reduse, drept urmare cel mai probabil va trebui sa va adresati instantei de judecata. Procedura notariala impune acordul partilor cu privire la divort dar si la partaj. Cu privire la suma de bani pe care spuneti ca i-ati datora-o nu vad de unde ar rezulta. Din pacate pana la finalizarea situatiei nu il puteti determina pe sot sa va furnizeze utilitati.
Pentru o instrumentare cat mai eficienta a unui dosar de divort/partaj ar fi mai bine pentru dvs. sa contactati un avocat.
Buna ziua!
Cel mai sigur pentru dvs. este sa faceti un act aditional la actul prin care ati dat avansul, banuiesc ca ati incheiat un antecontract de vanzare, tot in fata norarului prin care sa stipulati ca ii mai dati o suma de bani cu titlu de avans, supusa acelorasi clauze ca si avansul initial in cazul in care vanzarea nu se va incheia. Daca nu sunteti in tara, puteti da cuiva o procura sa faca aceste demersuri pentru dvs.
Răspuns la discuția Curatela
Buna ziua!
Este vorba despre curatela sau tutela? Curatela se instituie doar asupra persoanelor capabile, ori daca este vorba despre dementa senila, nu cred ca se pune probelma unei persoane capabile.
Răspuns la discuția Divort
Buna ziua!
Instanțele care judecă astfel de cazuri preferă să lase copiii lângă mama daca nu exista motive ce țin de comportamentul și situația generala a mamei care sa conduca la concluzia ca nu le poate oferi o viață decentă. Fiind atât de multe elemente de ordin subiectiv și o chestiune atât de delicată, pentru a reusi sa păstrați copiii, ar fi mult mai bine sava angajați un avocat care sa gestioneze cauza.
Răspuns la discuția Proces
Buna ziua!
Din cate inteleg pare ă fi vorba despre o decizie ce nu îndeplinește condițiile de legalitate, în primul rând și apoi probabil este și netemeinica, însă este dificil sa apreciez modul în care trebuie gestionată cauza, neavând suficiente detalii. Angajarea unui avocat nu este obligatorie, însă un avocat poate gestiona altfel dosarul și administrarea probelor, care sunt esentiale pentru modul de soluționare a cauzei.
Răspuns la discuția partaj casa
Bina ziua!
Dati mai multe detalii despre hotararea instantei. Cum a impartit casa? A fost impartita in doua loturi si atribuite fiecareia dintre parti cate unul? In liipsa mai multor detalii nu va pot raspunde.
Se prezuma acordul dvs. in conditiile in care mama are o procura valabila. In momentul in care v-ati dat deja acordul este excesiv sa va ceara acordul si intr-o alta forma.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceasta masura este la latitudinea judecatorului. Depinde de obiectul cauzei, de incarcarea instantei, daca are sedinte programate inainte de termenul acordat, dat fiind ca este si vacanta judecatoreasca. In mod normal la aordarea termenului se tine cont de vechimea dosarului, iar dosarele pe vechiul cod primesc termene mai scurte. Puteti incerca cu o cerere de preschimbare, insa nu va pot garanta o solutie. Se poate ca tomai pentru ca ar mai fi un singur termen judecatorul sa considere ca nu se impune o preschimbare.