Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Este simplu. Dvs. sunteți un investitor și un factor de decizie în societate, un angajat este un executant, care mereu va trebui să aibă un loc de munca, prin urmare riscul de a nu plăti creditul este mai mare în cazul dvs și astfel sunteți refuzați.
Banca vrea bani, nu dorește să execute silit obligații ale debitorului care pentru realizarea acestui lucru costa alți bani.
Astfel, se strica o oarecare armonie.
Pentru că, doar banii, produc bani.
Iar profitul este rezultatul vitezei de circulație a capitalului.
Logica exista în toate, chiar daca dvs. nu o vedeți .
Au niste grile de riscuri, firma este una tinerica, daca ati mai si avut pierdere intr-unul dintre cele 3 exercitii finaciare incheiate (si nu oricare, ci chiar in ultimul)... Banca nu are ca scop sa faca bani din activitati imobiliare, interesul bancii este ca sa va platiti creditul si sa castige din dobanzi si comisioane, nu sa va vanda proprietatea daca nu achitati ratele.
Nu pot sa cred ca inca se mai intampla asta, am patit la fel acum 15 ani, nu am putut sa ne luam locuinta deoarece eram angajati la firma proprie. Se dadeau credite la toti betivanii angajati cu carte de munca pe te miri unde, dar noi nu am putut.
Intre timp betivanii nu au mai platit ratele, noi avem in continuare firma, am avut mereu profit dar nu am castigat niciodata suficient ca sa luam ceva cu banii jos. Nu inteleg care este ratiunea bancilor, poate acum 15 ani se justifica prin numarul mare de tepari din piata, dar acum?