avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate Rox_

Activitate Rox_

Pot da in judecata asociatia de proprietari sau comitetul blocului daca primesc amenda pentru ca nu au vrut sa montam repartitoare?
Nu cred ca isi va schimba opinia. Cred ca va zice ca aceste informatii sunt din 29 septembrie, iar clipul B1 este din 26-27 octombrie, deci este un update, desi nu a fost preluata informatia de celelalte surse media. Deja mi-a zis ca "numarul de apometre care inca ar trebui montate la nivel de Bucuresti este urias, fizic nu exista capacitate a furnizorilor de a acoperi aceasta nevoie asadar cel mai probabil va avea loc o noua amanare" si ca "anul trecut legea de prorogare s-a publicat pe 29 decembrie". Se bazeaza pe aceasta posibila noua amanare in decembrie.
Daca ne dau amenda, pot face ceva sa ma protejez? Am vreun drept legal sa-i pun pe ei sa plateasca si amenda mea? Pentru ca de cate ori am vrut sa rezolvam problema, nu am avut suport nici de la ceilalti vecini, nici de la conducerea blocului. Inclusiv la inceputul lunii octombrie 2022, am anuntat pe forumul blocului obligativitatea montarii, au trecut vreo 6 saptamani fara sa se faca adunare generala sau programarea montarii, iar acum cateva zile m-am trezit cu anunt in care se specifica ca vom discuta aceasta problema anul viitor, dupa data de 1 ianuarie 2023.
Repartitoarele de caldura mai sunt obligatorii? Stau la bloc si saptamana aceasta m-am certat cu domnul administrator din cauza acestor repartitoare. Am incercat sa rezolv problema de cativa ani, nu s-a dorit montarea lor, s-a anuntat in octombrie ca sunt obligatorii pana la 1 ianuarie 2023, dar la noi tot nu se vrea montarea pana la aceasta data pe motiv ca nu mai sunt obligatorii pana la sfarsitul anului. Mi-a trimis administratorul un clip B1 TV de pe YouTube unde se vorbeste despre propunerea unei legi ce amana obligativitatea lor, dar clipul este de acum 3 saptamani, am cautat confirmarea stirii / anuntul ca a fost aprobata pe Digi 24 si Euronews Ro, dar la ei nu am gasit nimic legat de amanare. Stiti ceva despre aceasta lege, a fost aprobata, sau platim amenda daca nu le montam pana la 1 ianuarie 2023?
Rox_ a scris:

Sa inteleg ca cei de talie mica - Bichon, Beagle, Yorkie, etc - au voie fara lesa?

Sau nu?

Cainii din legea de mai sus sunt caini mari, la mine problema este cu cei de talie mica.
Sa inteleg ca cei de talie mica - Bichon, Beagle, Yorkie, etc - au voie fara lesa?
Buna ziua.
In cartierul meu sunt cateva persoane care isi lasa cainii pe strada fara lesa. Problema este, nu stiu de ce, in principiu cu stapanii celor de talie mica. Le zic sa nu-si lase cainele sa se apropie de al meu, care este in lesa langa mine, si fie se uita fara sa faca nimic, fie sunt prea departe de cainele lor ca sa poata face ceva. Mai mult, daca trag cainele meu dupa mine sa o luam in alta directie, cainele fara lesa se tine dupa noi. Cainelui meu nu-i plac alti caini, iar mie nu-mi plac aceste show-uri. Imi puteti zice, va rog, daca pot face ceva? Au voie sa-i lase sa mearga de capul lor pe strada si sa se duca la oricine?