avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate kult21

Activitate kult21

Răspuns la discuția Încetare contract
Aceasta clauza de confidentialitate cat dureaza pana isi indeplineste prescriptia legala, in situatia in care nu e stipulata ca termen in contract?
Daca urmatorul job este identic ca si atributii cu cel de la care pleci , exista vreo problema , avand in vedere ca pot fi aceeasi furnizori sau poti avea aceeasi clienti sau inclusiv domeniul de activitate sa fie acelasi cu jobul de la care pleci?
Da inteleg , pastrezi confidentialitatea lucrurilor de la fostul loc de munca, dar sa nu fie pe viitor o interpretare ca te folosesti de fostele relatii sau cunostiinte dobandite.
Răspuns la discuția Încetare contract
Clauza de confidențialitate asupra clienți,baza de date,concurentialitate, furnizori,preturi . As vrea sa știu și dacă mai poți fi tras la răspundere pentru vreo acțiune decizională efectuată pe parcursul contractului. Mă interesează cum pot fi atinse toate raporturile de orice fel o data cu încetarea contractului
Buna seara,
Am o nelămurire, prin încetarea contractului cu acordul părților în situația în care la încetarea contractului nu e menționată vreo clauza in cerere, aceasta își mai produce efecte pe viitor în situația în care te reangajezi in alta parte pe un job similar ? Mă refer la vreo clauza stipulată in contractul care încetează . Sau poate sa mai producă vreun efect juridic după încetare in situația în care în vechiul contract exista vreo clauza?
Multumesc
Buna ziua,
Un administrator al unui SRL doreste sa incheie cu firma un contract de mandat cu o renumeratie aferenta , firma ce contributii plateste la stat? Se retin aceleasi impozite ca si la un CIM sau mai putin?

Multumesc.
Buna ziua, o firma ce are angajat un consilier juridic , ce presteaza servicii juridice pentru alte firme (redactare acte,consultanta,reprez in instante,etc); firma ce il are ca si angajat ce cod caen trebuie sa aiba pentru a putea presta astfel de servicii juridice?
Codul caen 6910-Activitati juridice se pare ca nu este bun pentru asa ceva
Multumesc
Răspuns la discuția Schimbarea asociatilor in SRL
Se doreste intai iesirea asociatului cu retragerea doar a aportului adus in firma fara vreo pretentie suplimentara si intrarea altui asociat cu aport de capital mai mare decat cel care iese.
Se poate aproba in aceeasi hotarare AGA , solicitarea de iesire a asociatului si intrarea altuia, pentru a nu face de 2 ori modificari la ORC
Ma intereseaza ca procesul de schimbare a asociatilor sa dureze cat mai putin ca timp.
In situatia in care un SRL-D a implinit termenul de 3 ani vechime si nu si-a schimbat calitatea in termenul de 45 de zile ce se intampla cu aceasta firma? Firma nu a mai prestat vreun serviciu dupa acest termen si nu s-a facut vreun demers timp de 3 ani asupra ei . Acuma se doreste reluarea activitatilor.
Se mai poate modifica dupa mai bine de 3 ani de la expirarea statutul din SRL-D in SRL si cam ce costuri ar presupune acest lucru ? (si daca exista si vreun cost aditional pentru ca nu a fost modificat in termenul legal statutul firmei)
Firma nu are datorii la stat sau furnizori si a fost depus bilantul societatii in fiecare an
Multumesc
Buna ziua,
As vrea sa stiu care e varianta cea mai optima si fara prea multe acte prin care un asociat se poate retrage dintr-un SRL de buna voie fara a avea vreo pretentie decat asupra capitalului pe care il are introdus in firma si introducerea unui nou asociat in firma
Prin adunarea generala se poate stipula iesirea unui asociat si introducerea altui asociat intr-o singura operatiune ?
Mentionez ca nu se majoreaza capitalul , asociatul care intra primeste fix acelasi procent si vine cu acelasi capital ca cel care pleaca.
As vrea sa stiu care sunt etapele de a realiza totu dintr-o singura operatiune .
Multumesc
Discuție Prima de pasti
Se poate acorda prima de pasti, angajatilor la inceputul lunii aprilie , urmand ca la cateva zile distanta sa se instituie somajul tehnic. Legal vreau sa stiu ca angajatii sa ia acesta prima , avand in vedere ca firma va fi in somaj tehnic pe toata luna aprilie?
Buna ziua,
In situatia in care un angajat are 2 contracte de munca unu la 8h si unu la 4h. Se poate intra la firma cu 4h in somaj tehnic iar la firma cu 8h sa nu fie afectat ?