avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Activitate Anonim122

Activitate Anonim122

Răspuns la discuția Evacuare
Cat am putut am.platit, doar ca nu a procedat tocmai ok. Voia sa platim platim tot noi la ANAF, ne-a luat 2800 €...mie una mi se pare o bataie de joc pe fata.
Răspuns la discuția Evacuare
Da, insa banii pe care i i-am dat desi aveam contractul de comodat? Nu se poate face nimic in aceasta privinta pe cale legala?
Nu am putut sa ma mut nici sa strang bani deoarece mama mea a fost la pat si am fost nevoita sa am grija de ea. De aici toata problema. Proprietara stia toata povestea si a ingreunat-o. In loc sa ne lase sa stam linistiti in casa cat dura contractul, a preferat sa ma sune si sa vina la usa, sa scoata butucul si sa provoace scandal, cu toate ca aveam dreptul sa stam acolo. Dreptul meu unde este? O pot da in judecata pt faptul ca a adresat cuvinte jignitoare la adresa mea si a mamei mele, facandu-ne nebune? Pt daune morale?
Discuție Evacuare
Buna seara, acum un an am inchiriat un apartament. Proprietara imobilului nu a vrut sa facem acte la ANAF decat daca noi plateam. Am mers cu dumneaei la prietena dansei la notar si am facut contract de comodat. Acolo este precizat ca timp de un an ne lasa sa stam gratuit in imobil. Greseala mea a fost ca nu am citit cum trebuie acest contract pentru ca eram intr-o stare deplorabila avand-o pe mama bolnava si trecand prin multe greutati in ultima perioada. I-am platit timp de 7 luni chiria, insa din luna septembrie nu am mai platit nimic.Mi-a zis ca am timp 60 de zile sa parasesc casa de la reziliere. Reziliere facuta fortat de catre ea. Scrisa de mana cu stampila de la notar. A facut presiuni asupra mea, fortandu-ma sa semnez. Timp de 60 de zile in care trebuia sa ma lase sa imi caut linistita o noua locuinta, m-a tot sunat din 2 in 2 zile sa ma forteze sa plec mai repede. Ma suna, ziua, seara, inclusiv in timpul serviciului, unde a observat singura ca vorbeam cu pacientii, iar dumneaei tot nu ma lasa, ba mai mult, mereu tipa la mine provocandu-mi stari de anxietate si stres. Nu mai dormeam noptile si plangeam mereu, tremuram zilnic din cauza presiunilor facute. Ajunsa in luna decembrie, a vrut sa ne scoata fortat, inventand un nou chirias, lasandu-l pe el sa vina singur la apartament, deranjandu-ne constant. Intre timp eu mi-am pierdut serviciul din cauza stresului si din cauza faptului ca eram disperata sa caut un loc unde sa stam. Din cauza presiunilor si oboselii, era sa luam foc in casa pentru ca am.adormit cu tigaia pe aragaz, iar aceasta a luat foc. Ne-a schimbat butucul de la usa si nu ne-a lasat cheia si stam de o luna si cu usa deschisa pentru ca ne-a amenintat sa nu schimbam butucul. Fratele meu fiind minor si asistand la toate mizeriile facute de ea este speriat. A venit zilele astea iar si ne-a dat termen sa plecam pentru ca a castigat in instanta si ne-a spus ca saptamana viitoare vine cu jandarmii, iar dupa ce plecam de aici nu avem idee ce o sa patim. Plus ca a venit cu trei barbati cam suspecti dupa ea si avea tendint unul din ei sa se apropie de mama mea. Precizez ca ea este persoana publica, fosta sotie a unui parlamentar. In situatia de fata ne putem duce la IGP? Mai este si problema ca pe timp de iarna nu ne poate da afara, asa stiam. Va rog sa ma.ajutati. Multumesc!
Buna ziua, acum 5 ani, bunica mea ne-a dat afara pe mine, pe mama si pe fratele meu minor din casa datorita neintelegirilor. Ea totusi s-a angajat sa ne plateasca chiria dupa lungi discutii deoarece noi nu aveam posibilitatile ei. Zilele trecute, i-a pus ordin de restrictie mamei mele tot datorita unor certuri, cu privire la aceasta casa si din cauza banilor. Ideea este ca neamurile noastre, din cauza razbunarii lor, de a o vedea pe mama in strada, o manipuleaza pe bunica mea impotriva mamei mele, sa vanda casa. Casa pe care mama o va mosteni dupa decesul bunicii. Intrebarile mele sunt:
Poate mama ataca acest ordin de protectie?
Are dreptul bunica sa vanda casa fara acordul mamei.mele, avand in vedere ca si ea are putin drept la casa?
Poate mama sa o aduca in instanta pe bunica, mentionand ca aceasta e posibil sa nu fie in deplinatatea facultatilor mentale, iar in urma.proceslui sa i se faca un control psihiatric?
Multumesc!
Discuție Sesizare ITM
Buna seara,

As vrea sa stiu cum se procedeaza in legatura cu o sesizare la ITM. La fostul loc de munca ( precizez ca de saptamana precedenta nu mai lucrez acolo), nu exista geamuri.La parter este o bucatarie unde se taie ceapa si tot mirosul venea sus, la noi . Pentru asta, si pentru faptul ca nu avem geamuri si este necesar sa se aeriseasca , dadeam drumul la aerul conditionat care ne inbolnavea pe majoritatea, insa nici fara el nu puteam sta din cauza aerului imbacsit. Daca fac o sesizare la ITM o sa fiu chemata acolo? Cum este procedura?
Multumesc!
Legea nu ii permite sa ma dea afara din casa mai ales un minor, decat daca ma da un judecata si ma scoate din spatiu. Nu este asa?

viorel55 a scris:

Propietarul are toate drepturile.

Buna ziua,

Doresc sa stiu si eu daca eu am buletinul facut pe adresa bunicii mele, unde am si stat de cand m-am nascut, are dreptul sa ma dea afara din casa bunica si sotul?