avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Activitate anacronic

Activitate anacronic

Răspuns la discuția pensie dupa deces
Asa ma gandeam si eu ca este si normal. Multumesc!
Răspuns la discuția pensie dupa deces
Deci tata trebuie sa aleagă între pensia lui și cât i se cuvine din pensia mamei? Sau le alege pe amândouă?
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Răspuns la discuția pensie dupa deces
Ok. Și pentru pensia de urmaș cine este indrepttait sa umble după acte? Menționez ca eu și fratele meu suntem majori și muncim. Tata este pensionar.
Ma gandesc ca asa cum am fost respinși pe la alte instituții pe motiv ca ne trebuie moștenirea ca să putem obține informatii, asa vom păți și pe la fostele locuri de munca și casă de pensii. Exista undeva o procedura? Exista niște condiții, gen dacă tata, pensionar deja, trebuie sa aibă o pensie încadrată în niște limite?

Carp Mircea a scris:

Pentru mama nu se mai poate obtine pensie.
Se poate obtine doar pensie de urmas.

Buna seara,
Mama mea a murit anul trecut. Anul acesta in oct or fi iesit la pensie.
Tata imi spune ca trebuie sa ii scoatem vechimea in munca pentru ca sa ii facem pensie. Eu din cate stiu s-au incheiat socotelile cu munca cu pensia, mama e moarta. Ma puteti ajuta cu informatii in acest sens?
Multumesc.
Buna ziua,

Mama mea a decedat in spital, in decembrie 2018, in urma unui AVC (dupa 4 zile de coma) si in momentul in care am deschis succesiunea am aflat ca avea o asigurare de viata la NN. Cei de la NN ne solicita un set de documente printer care si un dosar medical (nu certificatul constatator si certificatul de deces). Am facut o solicitare catre spital. Ni s-a spus ca in 30 de zile vom primi un raspuns. Au trecut 7 luni si am ramas cu raspunsul ca aceste informatii sunt confidentiale si nu ni se pot da. Cum rezolv aceasta situatie?
Multumesc si astept un raspuns.
Este vorba de ambii părinți adoptivi. Mama adoptivă a murit. Tatal adoptiv trăiește. Cred ca in loc de "vitreg" , termenul corect este "adoptiv".
In urma decesului mamei vitrege, impreuna cu tatal vitreg am ramas mostenitori ai unui imobil (in masa succesorala apare scris 1/2). Tata are 1/4 si eu 3/4. Mentionez locuiesc in alt oras decat tata si decat locul unde se afla situat imobilul. Anul acesta am ajuns la primarie sa platesc partea mea de impozit si am descoperit ca in locul tatei apare ca proprietar o alta persoana. Este posibil ca tata sa fi vandut partea lui din mostenire fara acordul meu? Eu ce am de facut in situatia in care vreau sa obtin de la tata(sau persoana noua proprietara) contravaloarea partii mele din imobil?

Nu stiu de unde sa o apuc si ce sa fac mai intai.
Astept un sfat aici pentru ca e o situatie destul de delicata si nu stiu ce am de facut.

Multumesc