avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate NINAIONESCU

Activitate NINAIONESCU

raluk0207 a scris:

Da, exact cum v-am calculat mai sus.
Acestea sunt cotele din masa succesorala.
Iar masa succesorala consta în jumătatea soțului (1/2).
Așadar, raportat la întreg.
Dvs aveți 4/12 (sau 1/3) din jumatatea soțului.
1/3 din 1/2 = 1/6.
La 1/6, se adaugă jumatatea dvs din bunurile comune.
1/6 + 1/2 = 4/6 (sau adus la același numitor 16/24).

Soacra are 2/12 din jumatatea soțului, adică 2/24.
Cumnata are 6/12 din jumatatea soțului, adică 6/24.

Deci raportat la bunurile, în întregul lor, dvs aveți 16/24, soacra 2/24 și cumnata 6/24.

Cotele sunt corecte. De unde concluzia ca sora soțului a moștenit mai mult decât dvs, adică jumate?

Ma refeream la jumătatea sotului. Mulțumesc frumos.

raluk0207 a scris:

Jumătatea soțului (1/2), s-a împărțit intre:
- dvs 1/3. Adică 1/6. La care se adaugă jumatatea dvs de drept (1/2).
1/6 + 1/2 = o cota totala de 4/6.

Restul de 2/3 din jumatate, adica 2/6, se împarte intre:
- soacra 1/4, rezultând o cota de 2/24
- cumnata 3/4, rezultând o cotă de 6/24.

Deci, dvs aveți 4/6 (sau 16/24), soacra 2/24 și cumnata 6/24.
Cum ați ajuns la concluzia ca ar avea cumnata mai mult?

Cfm actului: sotia 4/12;Mama 2/12 iar sora 6/12 din întreaga masa succesorala
La bunurile dobândite în timpul căsniciei. ( nu avem copii).Soacra a acceptat succesiunea.Dansa are 1/6,cumnata 6/12;eu 4/12.Am fost căsătoriți 37 ani, De ce sa te mai căsătorești, sa întemeieze o familie, dacă frații au mai multe drepturi decât sotia care a îngrijit soțul, care l a sprijinit în tot acest timp.
Bună ziua, am o întrebare? După decesul sotului meu au venit la moștenire soacra și cumnata. Cumnata a moștenit mai mult decât mine.Practic, jumătate, e corect?
Bună seara. Am o problema legata de moștenire. Soțul meu a decedat în urma cu câteva luni, iar eu sunt în situația de a rămâne fără locuință.Noi am fost căsătoriți 37 ani,nu avem copii și am locuit în casa socrilor( am cumpărat o împreună după revoluție, însă pe numele lor), socrul a decedat în urma cu 15 ani, nu am făcut succesiunea.,am locuit în casa,am întreținut o,etc.Imediat după decesul sotului, soacra și cumnata au deschis ambele succesiuni la notar, practic I mi este teamă să nu fiu data afara din casa.,având în vedere ca soacra va dona tot dreptul ei ,fiicei sale.Au spus ca pot locuit în casa pe toată durata vieții, exista o posibilitate ca aceasta promisiune sa fie înscrisă într un act?
Buna ziua.Daca o persoana are domiciliul la o anumita locație, însă nu locuiește la adresa respectivă,plătește taxa de habitat?
Discuție LivreteCEC
Buna ziua. Fratele meu, care a decedat în urma cu 2 ani, a avut un carnet CEC pe care l-a pierdut. Inainte de denominalizarea banilor avea 14000 lei. Am fost la CEC. si am incercat sa recuperăm dar ă fost imposibil. Apoi au fost preluați de CEC Bank si fratele ă rămas cu paguba. Se mai poate face ceva? Initial carnetul CEC a fost emis când fratele i si desfășura stagiul militar, apoi a continuat să depună în acel depozit.