avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Lucica04

Activitate Lucica04

Bună ziua,
Sunt în creștere copil, primesc indemnizatie, copilul are 1 an și 5luni. Îmi doresc sa ma angajez, dar sa nu pierd indemnizatia. Pot sa ma angajez la accesi firma fără sa imi fie suspendat contractul de munca după care beneficiez de indemnizatie? La actualul loc de munca contractul e suspendat pentru postul de manager, ma pot angaja pe postul de casier sau alta funcție pe profilul activitatii firmei de supermarket? Va mulțumesc

Sau ma angajez la noul angajator, și ulterior închei cim cu vechiul angajator prin acordul p artilor sau demisie.
Initial as vrea tot in ccc.
Am găsit ulterior un articol ca se poate și lucra în timpul ccc fără a fi afectata indemnizația dacă nu se depășește de 5ori pe an suma indemnizației. Totuși ce m-ați sfătui, cum sa procedez:, sa optez pentru schimbarea angajatoturului prin reluarea cim, încheierea cim cu vechiul angajator in baza art 55 sau demisia, cu aceeași data (ex. 16apr), încheierea unui nou cim cu noul angajator, suspendarea cim cu data de 16 apr.
Soluția pe care mi-a dat-o contabila firmei în sensul acesta este
" Buna,
Am vorbit ieri la AJPIS si la ITM, ar trebuii facut doar incetare contract de munca, fara contract de munca nou
ca asa ai figura ca ai lucrat Iar tu dupa ce nasti trebuie sa mergi la agentia de plati si sa lasi doar o cerere ca sa primesti suplimentul pentru crestere ca mergi dintrun concediu in altul. "
Nu știu ce sa cred.. Este vorba ca în practica nu s-au întâlnit cu astfel de solutia oferita de practica juridic ain bza legii?!

Cornel Vasile a scris:

1. Incetarea c.i.m. la actualul loc de munca.

2. Incheierea unui nou c.i.m.

3. Suspendarea noului c.i.m.

Mai este aplicabila procedura pentru schimbarea locului de munca și continuarea ccc!?
Care sunt pașii legali pentru a-mi schimba locul de munca în timpul ccc, fără a-mi fi întrerupt ccc. În prezent sunt în ccc copil 2, sunt însărcinată cu copil 3, am contractul suspendat la actualul loc de munca. Va mulțumesc.