avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate zongu

Activitate zongu

Am fost saptamana asta la asigurator (Ardaf) si cei de acolo se pare ca s-au suparat pe mine cand le-am zis ca scrisoarea pe care mi-au trimiso e defapt nula tinand seama ca ei se refera la art 36 alin 2 din ordinul 21/2009 care a fost abrogat prin ordinul 5/2010 si mi-au spus sa nu le tot caud nod in papura ca ei isi fac datoria :rofl:
Tind sa cred ca ei sunt batuti in cap :hammer: si m-am hotarat sa scriu o reclamatie la sediul central al celor de la Ardaf prin care sa ii informez de profesionalismul inspectorilor de dauna si tot odat sa fac si sesizarea la CSA.
Va multumesc tuturor pt sfaturi si ajutorul acordat si sper sa va pot tine la curent cu rezultatul actiunii mele.=D>

Sa-uzim de bine!

Cu respect al vostru coleg,
Daniel
:help::help::help:
Are cineva codurile (codul civil, procesoal civil, penal si procesual penal) in format electronic sau daca stiti unde le gasesc pe net, ca sa nu le mai comand ca oricum de la anu intra cele noi.

tks:thumbup:

Apropo de invatzat vad ca tot va certati pe spete si nu aveti timp de raspuns si la alte meseaje. Eu sincer m-am saturat de citit si imi vine sa :closedtopic:
de examenul din ianuarie se mai aude ceva? asa pe surse ca oficial am vazut si eu ca nu se stie data.

Apropo cum merge invatzatul? eu sincer is cam satul #-o
nucu$ a scris:

Nu este ordinul 812/2009 ci Ord. CSA nr.20/2009, care fusese publicat in Mon.Of. nr. 819/2009, modificat prin Ord. 5/2010.Modul in care ati primit raspunsul probeaza lipsa de profesionalism a persoanelor care in mod vadit si nejustificat tergiverseaza rezolvarea dosarului, constatarea fiind deja efectuata de organul de politie care s-a pronuntat si care nu a fost combatut prin anularea p.v. de accident intocmit la data evenimentului, prin care se stabilesc atat participantii, cat si vinovatia precum si descrierea cauzei/efectelor.


Dupa o vizita pe site-ul celor de la CSA am vazut ca e vorba de ordinul 21/2009 nu 20/ 2009, asta ca si o corectura.
In rest multumesc tare mult pt amabilitatea de a raspunde si sper ca sfaturile tale sa imi fie de folos.
O seara placuta!
In urma parerilor dumneavoastra m-am hotarat ca voi face o sesizare catre CSA in care voi prezenta cele intamplate cat si reproducerea articolului 36 din ordinul 812/2009 care a fost abrogat de noul ordin (nr 5/2010) in scrisoare pe care am primit-o de la Ardaf, motiv pentru care aceasta scrisoare nu are nici o valabilitate din cate cunosc eu. Parerea dumneavoastra, a celor care aveti experienta in domeniu, este ca are valoare scrisoarea( prin care ma anunta ca au termenul de maxim 3 luni sa cerceteze cazul conform articolului 2) daca citeaza acolo un ordin deja abrogat, chiar daca noul ordin spune acelasi lucru?

Astept pareri si sugestii pentru aceasta sesizare.

Mutumesc anticipat.
Nelamurirea mea a ramas in continuare interpretarea articolului Art. 36. - aliniatul (2) Asigurătorul RCA poate desfăsura investigatii privind producerea accidentului, în termen de cel mult 3 luni de la data avizării producerii evenimentului asigurat, în conditiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autoritătile publice. Daca eu am fost la politie si am procesul verbal de constatare atunci cei de la Ardaf mai au dreptul sa cerceteze in termenul acela de 3 luni ?
cioan a scris:

In scrisoarea primita de la asigurator sunt precizate si motivele respingerii dosarului de daune. Dca da, care sunt acestea?


Deci dosarul de dauna dupa spusele domnului inspector de la Ardaf si ceea ce reiese din scrisoarea lor spun ca potrivit acelui ordin au dreptul sa cerceteze 3 luni cauzele si apoi sa imi dea un raspuns. Nu am primit un raspuns oficial din partea lor ca nu o sa fiu despagubit, dar mi s-a dat de inteles ca nu prea am sanse..
Ideea e ca eu am avut un accident in care nu eu am fost vinovatul. Am fost la politie si s-a intocmit proces verbal de constatare in care cel care a provocat aciidentul si-a recunoscut vina. Am mers la firma de asigurari (Ardaf) iar inspecorul de acolo a incadrat dosarul ca fiind frauda si mi-a trimis o scrisoare acasa prin care invoca articolul 36 alininiatul 2 din ordinul CSA 812/27.11.2009 (adugat mai jos). Pe mine ma interesaza daca dupa parerea dumeavoastra de specialisti partea boldata "în conditiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autoritătile publice" nu se refera si la organul de politie care incheiat procesul verbal??? O complectare la intrebare ar mai fi: daca eu am procesul verbal de constatare in care respectivul si-a recunoscut vina + costatul amiabil de la asigurator (Ardaf) am vreo sansa sa nu primesc banii pt reparatii si ei sa traga de timp 3 luni pana imi dau raspunul? Multumesc anticipat

Art. 36. -
(2) Asigurătorul RCA poate desfăsura investigatii privind producerea accidentului, în termen de cel mult 3 luni de la data avizării producerii evenimentului asigurat, în conditiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autoritătile publice.

În termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de către partea prejudiciată ori de către asigurat, asigurătorul RCAeste obligat:
a) fie să răspundă cererii părtii solicitante, formulând oferta de despăgubire potrivit propriilor investigatii cu privire la producerea evenimentului asigurat, în cazul în care se dovedeste îndeplinirea conditiilor de asigurare si producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA;
b) fie să notifice părtii prejudiciate cu privire la motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau partial, pretentiile de despăgubire.
Răspuns la discuția Admitere INM 2011
alexandra.ghnas a scris:

Mellyssa a scris:


Am tot citit ca voi va pregatiti din Coduri, tratate si... jurisprudenta.. Va rog, lamuriti-ma si mine de unde cititi jurisprudenta. Multumesc.


de pe net, de pe sit-ul ICCJ dar si de pe portal just. Mai sunt si cartile cu Deciziile C ap Bucuresti pe care le gasesti aproape la orice biblioteca buna. Insa internetul este baza.



bine bine de pe net... dar cred ca ai putea fi mai specifica punand un link ...

PS. Am pus eu linkul ca al tau nu merge
[ link extern ]
subscriu=D>