avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate Nutz21

Activitate Nutz21

Buna ziua,

In prezent am o intreprindere individuala si sunt o persoana cu handicap grav. In momentul de fata sunt scutit de la plata impozitului pe venit, a CAS si a CASS. Ce se schimba de la anul cu noile modificari fiscale.


Cornel Vasile a scris:

Atat timp cat nu stim ce acte a depus sotia dvs sau ce conditii a indeplinit, nu avem cum sa va raspundem...

Deci sa reluam, inainte cu o luna sa implineasca 2 ani gemenii am fost cu amandoi la evaluare de incadrare in handicap deoarece asa ni sa recomandat de catre neurolog si psiholog. Unul din ei a primit incadrare pentru un an si a primit in continuare indemnizatia de 1250 si alocatia dubla, iar celalalt fratior doar alocatia normala. In febrarie anul acetsa am fost pt reevaluare si nu a mai primit prelungire, drept urmare sotia sa reintors la munca, Am mers pe ideea ca va primi macar pt cel care a fost incadrat in handicap stimulent de insertie pana la 4 ani, si am dus la primarie cererea tip pentru insertie, dovada ca sa intors la munca, certificate nastere copil etc. Actele obisnuite, iar raspunsul a fost ca nu poate primi ca nu i sa mai prelungit incadrarea in handicap


Cornel Vasile a scris:

Au dreptate, art.7 se refera la cu totul alta situatie ...dvs nu ati mai obtinut prelungirea certificatului de incadrare in grad de handicap,situatie in care nu se mai acorda stimulent de insertie.

Dar cum putea sotia sa obtina atunci stimulentul de insertie de la 2 ani la 3 ani daca a primit indemnizatia de incadrare in handicap si nu realiza venituri impozabile?


Cornel Vasile a scris:

Art.7 nu are nicio legatura cu acordarea stimulentului in situatia in care nu s-a decis prelungirea certificatului de incadrare in grad de handicap.

Si atunci au dreptate ca nu se mai da insertia daca nu sa prelungit certificatul?
Buna ziua, am o pereche de gemeni care unul din ei la varsta de 2 ani a primit incadrare in handicap pana la 3 ani. Acum la 3 ani nu i sa mai prelungit incadrarea, in consecinta am depus dosarul de indemnizatie de insertie pt amandoi pentru ca nu am beneficiat de ea. Sa refuzat dosarul pe motiv ca nu sa prelungit incadrarea in handicap si ca nu exista cum sa ia stimulent de insertie de la 3 la 4 ani.
Daca am adeverinta ca am terminat facultatea de geografie dar fara licenta, am lucrat un an ca profesor de geografie, am lucrat si agent de turism si responsabil cazare pot sa deschid o agentie de turism si sa fiu director de agentie?
Buna ziua,
Am o intreprindere individuala si anul trecut am beneficiat de indemnizatia pentru covid conform art. 3 din legea 132/2020. Eu sunt scutit de la plata impozitului din venituri deoarece sunt incadrat in handicap. Intrebarea mea este daca pentru acest ajutor de care am beneficiat trebuie sa platesc impozit sau pentru asiguri sociale cum este in declaratia unica pentru ANAF?
Multumesc
Buna ziua,
Avem o pereche de gemeni care de curand au implinit 2 anisori. Unul din ei are ceva probleme de sanatate mai mari decat fratiorul lui, drept pentru care a fost incadrat in grad de handicap si urmeaza sa primeasca indemnizatia de crestere pana la varsta de 3 ani. Intrebarea este daca pentru fratiorul lui se poate obtine stimulentul de insertie daca mama va munci cu 2 sau 4 ore sau fiindca trebuie sa aibe grija de cel bolnavior si va primi indemnizatia de crestere pt el, pentru celalalt nu va primi decat alocatia normala? Multumesc
Daca am achiziționat un autoturism de la persoana juridică cu activitate comerț cu autovehicule mai am nevoie de fisa fiscala pentru a fi luată în evidență la primărie? Am factura fiscală și certificatul de înregistrare al firmei
Am achiziționat o mașină second de la persoana juridică care mi-a dat factura fiscală și certificatul de înregistrare a societății. Eu până să o înscriu pe numele meu am vândut mașina, iar cei de la primărie nu vor să îmi dea fiscalul de ce nu am fiscalul de la persoana juridică și stampila de la primăria de unde aparține. Întrebarea mea este daca am nevoie de fiscal de la persoana juridică sau factura fiscală e de ajuns?