avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters48919

Activitate ContSters48919

Răspuns la discuția schimbare atributii
2 functii cu 2 meserii diferite, este vorba de felul muncii in aceptiunea mea.

Va prezentam in continuare cateva definitii doctrinare:

a. Felul muncii este dat de ocupatie, care semnifică functia sau meseria salariatului, conform Clasificării Ocupatiilor din Romainia. Ocupatia poate coincide sau nu cu profesia salariatului, care constă in specialitatea detinuta, ca urmare a studiilor.(Ion Traian Stefanescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2003, pagina 404).

b. Felul muncii este dat de ocupatie, care exprimă tocmai functia sau meseria salariatului şi care trebuie să se incadreze in Clasificarea Ocupatiilor din Romainia.(Eufemia Vieru, Dumitru Vieru, Dreptul muncii, Editura Lucman, Bucuresti, 2004, pagina 383)

c.Felul muncii este reprezentat de functia sau meseria exercitată de salariat, cu precizarea pregătirii sau calificării profesionale.(Vasile Val Popa, Dreptul muncii, Editura All Beckm Bucuresti, 2004, pagina 48)
Răspuns la discuția schimbare atributii
Ne-am departat de subiect din punct de vedere juridic, dar ce mai ramane de spus daca dumneavoastra afirmati ca 2 meserii diferite pot avea aceeasi fisa a postului pe perioada nedeterminata, indiferent de calificare si pregatire.
Răspuns la discuția schimbare atributii
Cred ca intr-un proces cu statul numai Dumnezeu poate sa iti dea castig de cauza prin schimbarea conducerii politice locale. Altfel toata zbaterea e inutila, pierdere de timp, bani si consum de nervi.
Răspuns la discuția schimbare atributii
Scuzati, a fost o incurcatura. Am postat o intrebare pe alt cont al unei cunostinte. Am sters acel cont urmand sa deschidem cu totii topice si intrebari pe acest cont. Sau....sa il stergem si pe acesta si sa ne inregistram din nou. Oricum din raspunsuri am inteles ce era de inteles-Romania se afla intr-o mare increngatura legislativa si totul e relativ intr-un proces, numai judecatorul urmand sa stabileasca unde este adevarul si legalul intr-o contestatie, si, asa cum bine se stie in lumea intreaba si justitia este corupta si supusa politicului.
Răspuns la discuția schimbare atributii
In concluzie, e legal ca doua meserii si functii diferite sa lucreze pe aceeasi masina in ture diferite, avand aceeasi atributii, pe perioada nedeterminata de timp ?
Răspuns la discuția Modificare contract individual
Conflictul de munca trebuie sa treaca mai intai pe la mediator ?
Răspuns la discuția Modificare contract individual
Eu din asta inteleg ca in caz de emitere a unei decizii sau hotarari am sanse mari de castig in instanta.
Răspuns la discuția Modificare contract individual
Sunt doar intentii, inca nu exista decizie.
Răspuns la discuția Modificare contract individual
Sanctiune disciplinara in cazul unei neintelegeri cu sefii............greseli in munca, indisciplina, nerespectarea regulamentului............-deci nu este cazul

Protectia angajatului..............iar nu este cazul, caci lucrul cu publicul in conditii si de alta poloare fonica externa si lipsa aerului conditionat si conditii mai mari de stres nu se poate considera protectia angajatului indiferent de boala angajatului.

Este vorba de o modificare permanenta, nu cu caracter temporar.
O informare asupra modificarii starii de sanatate a angajatului respectiv un infarct miocardic si o internare la spitalul de psihiatrie face obligatorie schimbarea intentiilor angajatorului de a schimba felul, locul si conditiile de munca, respectiv trecerea la o munca in care se lucreaza cu publicul?