avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate Longines

Activitate Longines

Va mulțumesc mult pentru sfaturile dumneavoastră, voi proceda întocmai!
Mulțumesc pentru răspuns, ynocentta!
Chiar după ce mi-ați scris, am cautat sa vad dacă exista anumite reglementari în ceea ce privește pozarea circuitelor separate pentru plita pe inducție și pentru cuptorul electric în prezenta țevilor de gaze naturale, neavând cunoștințe anterioare despre asa ceva.
Am găsit ca este un anumit normativ i7 care specifica exact ce ați indicat dumneavoastră, desigur cu mențiuni tehnice. Printre altele și faptul ca nu se pozează conductori electrici pe sau în imediata apropiere a țevilor de gaze, cu atât mai puțin nu deasupra acestora. Ei bine, constat acum ca electricianul autorizat care mi-a făcut lucrarea nu a respectat mai nimic din cele de mai sus, deoarece:
- prima secțiune de canal aparent este pozata la aproximativ 1.5 cm deasupra țevii de gaz pe o lungime de aproximativ 100 cm
- ultima secțiune de canal aparent este pozata vertical pe perete, dar fix lipita de țeava de gaze care coboară către aragaz; de acolo face unghi de 90 de grade pe sub aragaz și ajunge la o priza dubla montata în perete, sub blat. Mai mult decât atât, țeava s-a desprins în partea inferioara din perete și nu mai sta fixata în diblu întrucât a cedat partea respectiva de perete, fiind langa tocul ușii de la cămară.

Ce ma sfătuiți sa fac în aceasta situație?

Mulțumesc!
Domnule Adam Grecu,

Mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră!
Este posibil sa ma fi exprimat eu greșit în ceea ce privește "contorizarea individuala" sau sa înțeleg greșit exprimarea dumneavoastră. Am vrut sa fac referire la faptul ca instalația de gaze nu este la comun cu celelalte apartamente din bloc. Fizic, nu am doua contoare, ci doar unul singur la usa de la intrare.

Desigur, voi tine cont de sfatul pe care mi l-ați oferit și nu voi renunța la proiectul pe care îl am deja.
Daca voi face cum ma sfătuiți, sper ca băieții care vin sa facă VTP-ul sa menționeze doar în fisa de verificare faptul ca mai este un singur foc activ din doua, și nu sa ma forțeze sa refac proiectul. Teoretic, nu elimin infrastructura aferenta acestui punct de ardere (țevile și toate cele), deci din punct de vedere legal nu ar trebui sa fie probleme. Sau exista reglementari speciale în acest sens?

Din păcate, nu am putut găsi ceva concludent.

În ceea ce privește instalația electrica pentru noua configurație, a fost deja executata lucrarea de un electrician autorizat, mai am de rezolvat doar aspectul gazului.

Multă sănătate!
Bună ziua,

Întâmpin o situație care îmi dă bătăi de cap și întrucât nu am reușit sa găsesc niciunde explicații coerente, ma adresez dumneavoastră în speranța că mă veți putea îndruma corespunzător.

Locuiesc la bloc, iar instalația de gaze naturale din apartament este individuala și realizata pentru doua puncte de ardere, centrala termica și aragazul. De curând am decis sa inlocuiesc aragazul cu o plita pe inducție și un cuptor electric.
Însă din ce am înțeles, nu e chiar asa de simplu sa opresc, chiar și temporar, un punct de ardere din proiect.

Pentru ca doresc sa fac totul în cadru legal și preferabil fără costuri suplimentare exorbitante, am sunat la E-ON sa ma îndrume, iar aceștia au spus ca trebuie sa depun o cerere la ei, apoi dacă se aproba închiderea robinetului de la respectivul punct de ardere sa contactez o firma autorizata ANRE și apoi sa refac proiectul în care sa apară un singur foc. Pare logic, insa sunt sigur ca durează mult prea mult, iar costurile vor fi pe măsură și as vrea sa evit aceste inconveniente.

Întrebarea mea este dacă ar fi alte soluții, spre exemplu sa chem un instalator autorizat pentru a pune un dop la robinetul de la țeava care duce la aragaz, iar atunci când se va face verificarea tehnica periodica le pot arata celor care vin în control documentul care sa ateste ca modificarea a fost făcută de personal autorizat. Nu as dori modificarea proiectului, ci as păstra in continuare doua puncte de ardere, cu plata lor aferenta la timpul potrivit VTP-ului, pentru ca vreau sa am varianta de backup în cazul în care trec din nou la o plita pe gaz.
Practic, voi plăti în continuare pentru doua focuri, dar voi folosi doar unul, pentru ca nu se știe dacă și când vreau sa revin la varianta clasica.
Nu știu însă dacă atat extinderea cât și micșorarea instalației la mai multe, respectiv la mai puține puncte de ardere presupune dimensionarea corespunzătoare a debitului de gaz.

As aprecia răspunsurile dumneavoastră.
Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Invitatie Politia Locala
Pe de alta parte, în invitație se invoca si legea 155/2010, art. 20, cap V, litera b), care specifica faptul ca polițistul local are dreptul legal:

"să invite la sediul poliţiei locale persoanele a căror prezenţă este necesară pentru îndeplinirea atribuţiilor, prin aducerea la cunoştinţă, în scris, a scopului şi a motivului invitaţiei;"

Se anulează reciproc acesta cu hotărârea ICCJ sau se contrazic?
Răspuns la discuția Invitatie Politia Locala
Intr-adevăr, nici eu nu exclud ca nu ar fi informați, însă este improbabil din moment ce vorbim despre o instituție a Statului.
Oare ar fi posibil si legal sa se transfere speța de la Locala la Rutiera sau cele doua nu se pot intersecta în astfel de situații?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile prompte!
Răspuns la discuția Invitatie Politia Locala
Mulțumesc pentru răspuns!
Atât conștiința cât și portofelul îmi dicteaza sa merg și sa plătesc dacă se considera ca am greșit, nu mă pun împotriva. Singurul lucru cu care nu sunt împăcat este decizia Politiei Locale de a lăsa invitația, plecând, și de a nu aplica sancțiunea așa cum prevede legea, la locul respectiv și direct contravenientului cu Proces Verbal. Oare dumnealor nu sunt informați cu privire la decizia ICCJ sau pur și simplu o ignora?
Am impresia ca acționând în acest fel doar își încearcă norocul, poate poate omul de buna credință cade în plasa, vine la sediu, își da datele și apoi se creează spațiul legal pentru întocmirea Procesului Verbal.
Dumneavoastră ce părere aveți despre modul în care dumnealor desfășoară astfel de activități? Au pe undeva vreun temei legal sau chiar este o sfidare crasa a deciziei ICCJ?
Bună ziua,

În dimineața zilei de astăzi am găsit în parbriz o invitație de la Politia Locala, pentru parcare pe trotuar, pentru a mă prezenta la sediul lor și pentru a lămuri situația de fapt, practic pentru a declara cine este contravenientul. Este menționat faptul ca au fost încălcate prevederile OUG 195/2002 / HCL 210/2001.
Din câte știu însă, anul trecut a fost publicată în Monitorul Oficial decizia ICCJ conform căreia doar agenții constatatori ai Politiei Rutiere au dreptul sa solicite proprietarului autoturismului cine a fost contravenientul, iar cei de la Politia Locala pot aplica sancțiuni contravenționale doar dacă întocmesc Proces Verbal pe loc.
Ținând cont de faptul ca pe acel trotuar mai erau multe alte mașini parcate și doar în parbrizul mașinii mele era invitația, consider nedreaptă acțiunea. Mai mult decât atât, dacă s-a considerat de Politia Locala ca am săvârșit o contravenție, îmi asum responsabilitatea și sunt dispus sa plătesc pentru asta, dar doar conform literei legii, anume dacă agentul constatator era la locul respectiv în momentul în care m-am întors la mașina.
Altfel, în situația prezentata, este legal din partea lor sa acționeze în aceasta maniera?
V-As ruga sa mă sfătuiți ce pot face un aceasta situație. Nu doresc sa scap neapărat de amenda, după cum am spus, dacă am greșit, îmi asum și plătesc, dar doar în cadrul legal.

Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
O zi frumoasa!