avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian

Activitate Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian

Răspuns la discuția Incetare CIM - Demisie
Bună ziua,

Termenele se calculează pe zile libere, nu calculați prima și ultima zi, ci pe următoarele. Diferența intervine în cazul în care termenul include sărbătorile legale, nu zilele libere, caz în care nu se vor calcula zilele de sărbătoare legală.

În orice caz, vă propun să analizați conținutul CIM prin prisma asta, să nu existe derogări de la regulă, oricât de nelegale ar fi.

Cu stimă,
AndreiT
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soluția optimă în speță consider că este să vă adresați unui avocat pentru analiza documentelor și pentru a stabili dacă sunt întrunite toate caracteristicile creanței, adică dacă poate face obiectul unei ordonanțe de plată (cele 15 zile reprezintă un termen caracteristic acelei proceduri de recuperare a creanțelor). De principiu, indiferent de cum este de numit actul, acesta va fi interpretat în funcție de ce conține. Din formularea actului pare a fi o somație de plată, urmând ca după cele 15 zile să se adreseze instanței pentru emiterea unei ordonanțe de plată. De principiu da, somația (indiferent de modul în care este intitulat documentul) întrerupe termenul de prescripție.
Răspuns la discuția cerere apel
Eu le transmit prin e-mail, dar și prin poștă, cu confirmare de primire. Atenție la comunicarea prin e-mail, în mod ideal aveți opțiunea ”send receipt/confirmare primire”, care este echivalentul unei confirmări de primire emisă de serviciul Poșta Română.

Atenție și la ore, la transmiterea prin e-mail să aveți confirmarea că a fost depusă cererea de apel în timpul programului de lucru al Registraturii instanței respective.
Se poate dacă nu corespundeți profesional locului de muncă în care sunteți încadrat, în timpul perioadei de probă, ca excepție de la regula că beneficiați de perioadă de preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare în cazul concedierii din alte cauze.
Răspuns la discuția Reziliere act aditional chirie
Eu aș notifica locatorul în sensul că persoana respectivă (indiferent că vă este soț sau nu) nu avea dreptul de a reprezenta societatea, motiv pentru care documentul pe care l-au semnat nu este opozabil Societății, deci nu îi pot fi emise acesteia din urmă facturi pentru utilizarea unui spațiu pe care nu l-a contractat pentru locațiune.
Răspuns la discuția Reziliere act aditional chirie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, vă rog detaliați și în ce calitate a angajat soțul dvs. Societatea, inclusiv ce calitate aveți dvs. în cadrul Societății. Detaliați, vă rog, și cum s-a realizat acordul de voință cu locatorul (pe e-mail sau altfel) și dacă sunt dovezi ale acestei etape în scris.
Răspuns la discuția Accident rutier
Se va putea administra proba, daca este monitorizata intersectia.

dritaS a scris:

Se poate cere probă video având în vedere că intersecția este monitorizată?

Creditul restant - s-a împlinit termenul până la care trebuia achitat creditul;
Dobânda restantă - creditul vine la pachet cu dobânda anuală (sau cum s-a stabilit cu banca);
Creanţa restantă - este cumulul dat de debitul principal )creditul) şi accesoriile (dobânda şi poate şi alte penalităţi).

Odată cu dezbaterea succesiunii, succesorii au dobândit atât bunurile (de orice fel), dar şi creanţele (debitele) ataşate patrimoniului pe care l-au dobândit prin succesiune.
Răspuns la discuția Accident rutier
Veţi găsi în PV data până la care puteţi contesta PV-ul (X zile de la data încheierii) la judecătoria din raza locului unde s-a întâmplat accidentul. Întâi, eu aş analiza PV-ul în căutarea motivelor de nulitate (lipsa semnăturii agentului, descrierea insuficientă a situaţiei, lipsa datei). De avut în vedere că termenul de contestare se calculează din ziua următoare zilei în care a fost încheiat PV-ul. Dacă nu sunt motive de nulitate a PV, trebuie avut în vedere că ceea ce constată agenţii se bucură de prezumţia de validitate, deci trebuie să faceţi dovada clară că este cum susţineţi.

Eu vă propun să apelaţi la un avocat pentru asistenţă într-o astfel de speţă.
Răspuns la discuția Retur produse în vederea GDPR
Eu m-as adresa lor cu argumentele de mai sus, as astepta raspunsul si in functie de pozitia lor oficiala pe tema asta as stabili daca:

(1) Le dau datele, imi ating scopul si apoi imediat solicit stergerea datelor; sau

(2) Ma adresez ANPC invederandu-le situatia si refuzul abuziv al comerciantului de a returna banii; sau

(3) Merg in instanta impotriva lor pentru restituirea sumei respective;

In functie de ce ati semnat, este posibil sa fi aderat la politica lor de restituire a produselor etc. In unele situatii (in mod abuziv) simplul fapt ca se achizitioneaza un produs in magazin implica aderarea clientului la varii politici.