avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificarea intrerupe prescriptia extinctiva?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificarea intrerupe prescriptia extinctiva?

Buna seara,

As dori sa stiu daca o notificare/adresa intrerupe prescriptia extinctiva.

Notificarea suna cam asa:
"Catre,
U.A.T. ......

S.C. .... S.R.L. va aducem la cunostinta faptul ca figurati in evidentele societatii noastre cu o datorie in valoare de ...

Avand in vedere perioada de timp scursa de la data primirii facturii fiscale, va somam ca in termen de 15 zile de la data primirii prezentei sa achitati suma de .... reprezentand debit conform Contractului de prestarii servicii...., in caz contrar, ne vedem obligati sa ne adresam instantei de judecata. "

Am citit ca somatia intrerupe termenul de prescriptie, insa in notificarea noastra nu este regaseste formularea "Somatie de plata".

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2020
mariusstoican, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine sa mergeti cu actele la profesionist ca sa va facă o analiza aprofundata.
Somația aceasta nu pare sa întrerupă termenul de prescripție.
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
De cand dateaza datoria, adica cand era data scadenta ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soluția optimă în speță consider că este să vă adresați unui avocat pentru analiza documentelor și pentru a stabili dacă sunt întrunite toate caracteristicile creanței, adică dacă poate face obiectul unei ordonanțe de plată (cele 15 zile reprezintă un termen caracteristic acelei proceduri de recuperare a creanțelor). De principiu, indiferent de cum este de numit actul, acesta va fi interpretat în funcție de ce conține. Din formularea actului pare a fi o somație de plată, urmând ca după cele 15 zile să se adreseze instanței pentru emiterea unei ordonanțe de plată. De principiu da, somația (indiferent de modul în care este intitulat documentul) întrerupe termenul de prescripție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen conciliere fannatura fannatura va rog sa ma ajutati cu urmatorul caz: in 20 iulie se vor prescrie 3 facturi pe care un fost client nu mai vrea sa mi le plateasca. Luni, 23 mai, avocatul meu ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata intrerupe cursul prescriptiei ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am observat ca foarte multe firme ce se ocupa cu recuperarea creantelor au un obicei cel putin ciudat. De altfel sunt sigur ca fiecare a trecut ... (vezi toată discuția)