avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate Georgeta Istrate

Activitate Georgeta Istrate

shomo a scris: "Nu e, Martonze! Ala e ordin de protectie. Avocatul Jee zice de ordin de restrictie! E beleaua draq...ordinu de restrictie! "
Mea culpa: ordin de protectie. Cred ca e mai simpu sa speculam greseli, decat sa incercam sa ajungem la o propunere viabila.
Răspuns la discuția Donatii la usa apartamentului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Umblatul nu este interzis, interesant este daca fundatia in numele careia se taie chitante exista, daca persoanele care vin la usa sunt imputernicite de fundatie/ asociatie pentru a aduna bani pentru cauze umanitare. E destul de dificil ca verificand documentele celor care vin la usa sa stim daca desfasoara o activitate legala. Eu personal verific daca fundatia/ asociatia in numele careia se solicita bani exista si daca a imputernicit sau nu vreo persoana in acest sens. Exista pe site-ul Ministerului de Justitie lista fundatiilor/ asociatiilor legal infiintate, asta pentru a verifica existenta entitatii juridice. In ceea ce priveste persoana imputernicita e mai greu de verificat.
Insa, activitatea in sine nu este ilegala, reticentele noastre provin din necunoasterea realitatii calitatii persoanelor prezente in fata noastra (calitatea de imputernicit/ reprezentant al fundatiei).
Răspuns la discuția factura falsa
in calea de atac puteti sa veniti cu probe din care sa rezulte situatia de fapt: firma este radiata si nu avea cum sa mai emita facturi fiscale. De asemenea se poate formula o plangere penala pentru infractiunea de fals si uz de fals. Nu stiu ce finalitate va avea plangerea penala, dar merita sa incercati. Organele de cercetare penala vor interoga posesorul facturii despre conditiile in care a obtinut-o, urmand a se stabili daca cel care a folosit factura a stiut ca este falsa sau nu sau daca a fost si el inselat la randul sau.
Răspuns la discuția Cod CAEN Import China
Activitatea de proiectare este distincta, in masura in care o realizeaza tot firma dumneavoastra. Importul cu scopul de a comercializa sau cu orice alt scop este o activitate distincta de prima, fiind eventual un act de comert.
Răspuns la discuția desfacere cim
Art. 31. [perioada de proba]
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Pare ca pare ca v-a incetat contractul urmarea urmarea implinirii perioadei de proba pentru care a fost incheiat.
Daca sustineti ca a fost incheiat contractul individual de munca pe durata nedeterminata, inseamna ca s-a prevazut in continutul sau si o perioada de proba, respectiv entru verificarea aptitudinilor. La sfarsitul perioadei, angajatorul a decis ca nu aveti aptitudini pentru postul respectiv.
Va rog verificati si reveniti.
procedura, in opinia mea, este cea fireasca de convocare la cercetare disciplinara, de cercetare a abaterii disciplinare si de intocmire a unui referat prin care se propune o masura, masura care poate sau nu sa fie aprobata de catre angajator, cel care are prerogativa disciplinara. Verificati va rog CIM si fisa postului, caci obligatia de a se prezenta la serviciu si a-si indeplini atributiunile de serviciu, de a presta munca este prevazuta intre obligatiile salaritului din Codul muncii si este posibil sa o gasiti reluata in CIM.
Dar daca tatal este violent, exercitand acte de violenta impotriva mamei si minorului, v-ati gandit la un ordin de restrictie care sa ii intezica acestuia sa se apropie de dumneavostra. inteleg ca exista si un istoric al violentelor fata de mama si minor. Si atunci sa vedem cum ramane cu executarea silita a sentintei in dicutie.
medierea e benefica.........ne lipseste educatia medierii. Intr-o societate in care ne-am obisnuit sa folosim legea pentru a pacali sau amana diverse solutii e destul de greu ca peste noapte medierea sa isi produca efectele despre care vorbiti. Mergeti la executor, exista si posibilitatea formularii unei plangeri penale, ar in final puteti solicita modificarea programului de vizita.
Sunt de acord cu colega: apelati si la un psiholog. E importanta sănătatea copilului dumneavoastră.
Răspuns la discuția Recuperare carte de munca
De cand sustineti ca se afla carnetul dumneavoastra la ITM? Intreb fiind ca din anul 2011 nu se mai folosesc carnetele de munca pentru dovedirea vechimii in munca.

Art. 279 din Codul Muncii prevede:
(1) Vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.
(2) După data abrogării Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu posedă carnet de muncă, de către instanţa judecătorească competentă să soluţioneze conflictele de muncă, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care să rezulte existenţa raporturilor de muncă. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogării Decretului nr. 92/1976, cu modificările ulterioare, se vor soluţiona potrivit dispoziţiilor acestui act normativ.
(3) Angajatorii care păstrează şi completează carnetele de muncă le vor elibera titularilor în mod eşalonat, până la data de 30 iunie 2011, pe bază de proces-verbal individual de predareprimire.
(4) Inspectoratele teritoriale de muncă ce deţin carnetele de muncă ale salariaţilor le vor elibera până la data prevăzută la alin. (3), în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale.
(5) Anunţul privind pierderea carnetelor de muncă emise în temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificările ulterioare, se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.

Carnetele de munca au fost eliberate angajatorilor, deci cred ca trebuie sa solicitati mai intati fostului angajator sa va restituie carnetul de munca.