avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract de munca din cauza absentelor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract de munca din cauza absentelor nemotivate?

Bună ziua,

În situația în care un angajat a acumulat mai mult de 3 absențe nemotivate la serviciu, în ce condiții Comisia de disciplină poate solicita desfacerea contractului de muncă? Având în vedere că în Regulamentul Intern nu este prevăzută o astfel de clauză, ce riscă președintele Comisiei de Disciplină în situația în care vine cu această propunere către angajator?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 8 Februarie 2016
procedura, in opinia mea, este cea fireasca de convocare la cercetare disciplinara, de cercetare a abaterii disciplinare si de intocmire a unui referat prin care se propune o masura, masura care poate sau nu sa fie aprobata de catre angajator, cel care are prerogativa disciplinara. Verificati va rog CIM si fisa postului, caci obligatia de a se prezenta la serviciu si a-si indeplini atributiunile de serviciu, de a presta munca este prevazuta intre obligatiile salaritului din Codul muncii si este posibil sa o gasiti reluata in CIM.
@ dorintabirta


Comisia de disciplinata propune ca sanctiune desfacerea disciplinara a c.i.m. , dar cel care decide este angajatorul.


Nu risca nimic , daca vine cu o astfel de propunere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara Ramona24 Ramona24 Buna ziua. ART. 249 alin.2din Codul Munciispuneca- Pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune. In concret daca de ex. pt ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim a unui angajat cnna68 cnna68 Am un salariat care nu a mai venit la munca de la sfarsitul lunii septembrie si nici nu a anuntat ca nu mai vine. Cert este ca am auzit ca a plecat si din ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate lemontee lemontee Buna ziua, Salariatii societatii nu s-au mai prezentat la serviciu , in proportie de 90%. In ROI avem posibilitatea suspendarii CIM pt. 10 zile, fara ... (vezi toată discuția)