avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandrusava93

Activitate Alexandrusava93

Va salut .

La început lock down'ului in 2020 , am ajuns in incapacitate de plată a unei rate . Am cerut ajutorul băncii pentru a amâna ratele din cauza problemelor cauzate de covid , însă au refuzat .
Am reușit să mai platesc 2 -3 rate dar cu întârziere însă după nu am mai putut să plătesc deloc.

In 31.12.2021 am primit notificare de inițiere a recuperării pe cale legală pentru suma întreaga plus penalități etc etc. Automat scria și despre executarea silita .

De atunci nu am mai primit nimic insa .

Se mai poate face ceva in cazul de față? Bani să plătesc toată suma nu am , din păcate . Tot ce am este o mașină de circa 5.000€ și nu as vrea să rămân fără ea.

Exista vreo șansă să fiu executat silit și să fiu oprit de poliție și să raman fara mașina?

Exista vreo soluție prin care sa pot ramane cu mașina , dar sa regleze cumva toată treaba cu banca?

Mulțumesc!
Răspuns la discuția Cum sa dovedesti infidelitatea?
Multumesc pentru raspuns . Revin cu update la situatie . Dupa cateva luni in care fiecare si-a vazut de viata , astazi , tatal a propus ca mama sa ii ofere jumatate din banii de pe apartament pentru a pleca el . Tinand cont ca el este cel vinovat de toata situatia , ce parere aveti de aceasta "afacere" ? Apartamentul este un bun comun , obtinut dupa casatoria dintre cei doi . Daca se despart pe cale amiabila ca sa zic asa , apartamentul se imparte nu ? Dar mama nu are nimic de castigat prin faptul ca ea e victima in toata treaba asta ? Practic ea a fost victima toata viata prin bataile primite ocazional , insa acestea nu pot fi dovedite prin nici o dovada . Nu stiu daca ajuta cu ceva insa minorul ce se afla in casa acum , o sa devina major in 3 luni . Multumesc , o seara buna !
Pe scurt : tata o inseala pe mama .
A neglijat total familia , sotia plus o fiica minora. Eu am ales sa plec si sa nu ma mai intorc dupa ce asa zisul tata m.a inselat cu peste 2000 euro.
Am reusit sa obtin numeroase mesaje scrise intre el si vecina amanta , insa ce valoare au aceste mesaje in instanta de judecata? Pot eu ca fiu major sa il condamn pe el pentru infidelitate sau doar mama mea? Mamei ii este frica de el , dupa ce aa dus o viata de calvar si nu cred ca are curajul sa faca vreun pas in al da in judecata sau a inainta procesul de divort.

Multumesc !
Pai si im cazul in care acestea s.au stricat si le.am aruncat , eu acum pierd tot produsul din cauza unei perechi de casti si a unui incarcator ?

IonPopescu-B a scris:

Aveți obligația să le restituiți produsul așa cum a fost livrat, inclusiv accesoriile.

Multumesc !

Am facut o instiintare catre serviciul de depanaj , in care le-am specificat ca imi doresc produsul sau contravaloarea acestuia ( conform l. ) .

Mi-au spus ca trebuie sa predau si accesoriile ( incarcator + casti ) altfel nu e posibil .

Eu nu mai am accesoriile pt ca au fost primele care s.au stricat . Insa ce fac ei acum e legal sau la intimidare?

Multumesc ,
O zi buna !

IonPopescu-B a scris:

15 zile. Trebuia să aveți specificat pe certificatul de garanție. L. 449/2003, modificată prin O. 9/2016, art. 11 (4) Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător și consumator, luându-se în considerare natura produselor și scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăși 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoștința vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare."
Art. 20, 21 și 22 trebuie și ele avute în vedere. Subiect, predicat și... numerale

Buna ziua

Am un produs in garantie ce l.am trimis la reparat , la service-ul cu care lucreaza magazinul de unde am cumparat produsul.

Dupa 17 zile in care nu am primit nici un raspuns , am sunat la ei sa cer explicatii . Mi-au spus ca produsul nu mai e la ei ci la service-ul producatorului.

Intrebarea mea este :
Care e termenul legal de mentinere a unui produs in service ?

Vreau sa le trimit un mail cu subiect si predicat , lege si alin. pentru ai anunta ca imi vreau fie produsul nou fie banii pe el .

Multumesc
O zi buna!