avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate Magda1989

Activitate Magda1989

Răspuns la discuția Casatorie minori


Corina89 a scris:

Art. 272

(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.



Dar daca ambii părinți refuza, instanța de tutela poate hotărî ?
Se poate casatori un minor în vârstă de 16 ani fara acordul părinților? Cand intervine instanta judecătorească si decide ca minorul se poate casatori fara acordul părinților?
Documentul justificativ fiind comanda?
As vrea sa stiu daca este legal. Am făcut o achiziție directa pentru realizare unui plan de intervenție isu, o achiziție directa in valoare de 5000 de lei. Comanda am făcut o prin SEAP dar nu am încheiat nici un contract. Lucrarea a fost efectuată, planul primind toate aprobările, as vrea sa stiu daca in acest caz comanda ferma făcută prin SEAP tine locul de contract si in ce lege este specificat. Va multumesc anticipat