avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate financial saguarotech

Activitate financial saguarotech

Dar conform Legii 172/2020 si Directivei pt. detasarea transnationala, nu se face distinctie intre delegare si detasare asa cum sunt definite de legislatia romana.


Cornel Vasile a scris:

Delegarea nu se transmite in REVISAL si nici nu necesita formularul A1. Numai detasarea.

Buna ziua! Daca un angajat este delegat intr-un stat UE pt. a desfasura activitatea in beneficiul firmei din Romania unde este angajat cu contract individual de munca, pe o perioada de 15 zile, este necesar formularul A1, notificarea catre inspectoratul muncii din tara unde este delegat, si transmiterea in Revisal? Dar daca angajatii se deplaseaza pt. training la o conferinta , este necesar formularul A1? Multumesc!
Buna ziua! Societatea detine un imobil pentru care constructorul i-a acordat o scrisoare de garantie bancara. In prezent imobilul are nevoie de niste reparatii pe care constructorul refuza sa le faca desi este obligatia lui conform contractului. Va rog sa imi spuneti cum pot executa scrisoarea de garantie. Am nevoie de o expertiza tehnica? Fac reparatiile si apoi execut scrisoarea? Multumesc!
Discuție Cartea funciara
Buna ziua! Exista posibilitatea ca doua apartamente aflate unul langa celalalt, avand aceeasi proprietari, sa fie inscrise in Cartea Funciara sub acelasi nr.? Multumesc!
Multumesc.
Buna ziua,

daca zilele de sarbatoare legala, altele decat cele crestine cad intr-o zi de weekend, cand se acorda cele doua zile libere?
Acestea se pot suprapune cu zilele de sarbatoare legala?

ex. Pastele la Catolici cade in 21 Aprilie, ii dau liber in 22 si 23 sau doar in 22 Aprilie?
Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,
in situatia in catre unul dintre cei 3 reprezentanti ai salariatilor a demisionat este necesara realegerea unui reprezentant? Tin sa mentionez ca, CCM e valabil pana in 2020.
In cazul in care este necesara realegerea unui reprezentant, trebuie sa inregistrez sub forma de Act Aditional la CCM noul reprezentant sau cum ar trebui sa procedez?
Multumesc!
Este nevoie de obtinerea autorizatiei de constructie pentru schimbarea integrala a dalelor aferente unui pavaj dintr-o curte? Dalele trebuie schimbate deoarece au o vechime de 13 ani si sunt toate sparte.