avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Daca un angajat este delegat intr-un stat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Daca un angajat este delegat intr-un stat UE pt. a ...

Buna ziua! Daca un angajat este delegat intr-un stat UE pt. a desfasura activitatea in beneficiul firmei din Romania unde este angajat cu contract individual de munca, pe o perioada de 15 zile, este necesar formularul A1, notificarea catre inspectoratul muncii din tara unde este delegat, si transmiterea in Revisal? Dar daca angajatii se deplaseaza pt. training la o conferinta , este necesar formularul A1? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 23 Martie 2021
Delegarea nu se transmite in REVISAL si nici nu necesita formularul A1. Numai detasarea.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar conform Legii 172/2020 si Directivei pt. detasarea transnationala, nu se face distinctie intre delegare si detasare asa cum sunt definite de legislatia romana.


Cornel Vasile a scris:

Delegarea nu se transmite in REVISAL si nici nu necesita formularul A1. Numai detasarea.

Daca se merge pe detasare, atunci aceasta se inregistreaza cel târziu în ziua anterioară datei de începere/încetare a detașării salariatului pe teritoriul altui stat;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare/detasare marieta69 marieta69 Buna ziua.SRL ce desfasoara prestari servicii in Franta pe baza de contracte comerciale cu parteneri francezi,Trimitem salariati sa execute aceste lucrari. ... (vezi toată discuția)
Agentie de plasare forta de munca in italia MihaelaBejan MihaelaBejan Buna ziua, Am si eu rugamintea sa-mi dati niste informatii daca binevoiti, doresc sa-mi deschid o agentie de plasare forta de munca in Italia (cod caen ... (vezi toată discuția)
Munca germania andrei565 andrei565 O firma Română de constructie angajeaza pe Moldoveni cu pasaport Biometric MD fara cetatenie Ro, apoi o firma Germana incheie contract pentru ... (vezi toată discuția)