avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate Miha111

Activitate Miha111

Răspuns la discuția Vandalizare autoturism


Ma scuzati, nu cred ca am inteles bine - pentru pagubele produse autoturismului, nu trebuia sa ma adresez politiei?
In urma cu mai bine de numatate de an, un individ, aparent vecin de cartier, mi-a vandalizat masina in repetate randuri (azi imi dadea oglinzile peste cap, maine o zgaria, iar ii dadea oglinzile peste cap, in final mi-a spart doua roti cu cutitul). Am chemat politia, au luat proble, le-am oferit imagini de pe camera de filmat care batea spre masina, am despus plangere penala, insa de atunci nu am mai primit niciun raspuns. M-am dus la sectie de mai multe ori si tot timpul am primit clasicul raspuns - “cazul este in lucru”. Intre timp, am vandut masina, insa pe individ il mai vad pe strada si ma tem pentru integritatea mea. Ce as putea face? Incotro sa ma indrept ca sa se faca ceva in privinta acelui vandal?
Nu este vorba despre un service ci despre un vanzator de masini (persoana juridica)

Szekely Barna a scris:

Sesizări R.A.R. Service-urile sunt in subordinea lor.

De curand am achizitionat o masina second hand, neinmatriculata de la un dealer auto. Toate bune si frumoase pana in momentul in care am achitat avansul. Din acest punct, masina a mai ramas la ei aproximativ o saptamana si de aici a inceput inselaciunea. Au sustras mici piese din masina, au inlocuit rotile cu altele mult mai vechi, nu au respectat promisiunile din anuntul masinii si mai mult de atat, au schimbat brusc pretul, sustinand ca politica lor este sa adauge 2% la cursul BNR. Pana la urma, am achizitionat masina constransa de faptul ca am achitat avansul, insa le-am atras atentia si se pare ca acest lucru i-a deranjat. Drept urmare, acum ma aflu in situatia in care am nevoie de la ei, pentru a inmatricula masina, de o stampila de la circa lor financiara, insa acestia nu imi mai raspund la telefon. Catre ce autoritate m-as putea indrepta? Ce as putea sa fac mai departe?

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Răspuns la discuția Amenda plf

O pot recupera de la DSP sau de la Directia de Taxe si Impozite?
Mihăilă Sebastian a scris:

Daca nu platiti acum si pierdeti procesul va trebui sa platiti integral. Dvs. puteti plati jumatate din minimul amenzii in termen de 15 zile si sa faceti plangere contraventioanla. In cazul in care castigati procesul, va veti putea recupera suma platita.

Răspuns la discuția Amenda plf
Asa voi face, cu siguranta o voi contesta. Am mici dubii referitoare la plata amenzii. Daca nu o platesc acum si voi pierde procesul, va rebui sa o platesc integral apoi? Sau mai bine sa o platesc si sa imi recuperez apoi banii de la Directia de Taxe si Impozite in caz ca voi castiga procesul?
Răspuns la discuția Amenda plf
In situatia acestor sanctiuni, nu exista un loc al savarsirii faptei

Mihăilă Sebastian a scris:

Plângerea împotriva procesului verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii, emis de către Direcția de sănătate publică județeana sau a municipiului București, se poate face în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia, la judecatoria în a carei circumscripție a fost săvârșită contravenția, conform prevederilor OUG nr. 2/2001 privind regimul juridic a contravențiilor, cu modificările și completările ulterioare.

Discuție Amenda plf
Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu mai multe detalii referitoare la contestarea unei amenzi plf?
Răspuns la discuția iesire cu masina din tara
@Ares-3
Si de ce vi se pare ca nu am inteles?
Răspuns la discuția iesire cu masina din tara


Ares-3 a scris:

Dacă citeați cu puțină răbdare măcar articolul al cărui link l-am pus ați fi știut și dumneavoastră.

Toate țările din UE (și nu doar ele, dar noi despre cele din UE vorbim) sunt semnatare ale Convenției de la Viena asupra circulației rutiere (1968), care stabilește ca autoturismele aflate în circulație internațională pe teritoriul statelor semnatare trebuie să fie
- înmatriculate;
- asigurate pentru răspunderea civilă;
- corespunzătoare din punct de vedere tehnic, și
- conducătorul auto trebuie să dețină un permis de conducere valabil și corespunzător categoriei de vehicul la volanul căruia se află.
Atât.

Aveți aici textul Convenției de la Viena:
[ link extern ]

În plus, există baze de date cu auto furate pe care polițiștii le pot consulta dacă au suspiciuni iar interogarea lor durează câteva minute. Dacă suspiciunea nu se adeverește, polițiștii rutieri din țările UE nu au dreptul să întrerupă călătoria unui cetățean membru UE pentru că nu le prezintă un contract de comodat.

În opinia mea, nici măcar cinci lei nu ar trebui plătiți pentru un pericol imaginar.


Sunt perfect de acord