avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Activitate tudjudge

Activitate tudjudge


Bună seara!
Știu ca sunteți preocupați cu admiterea din aceasta perioada.
Însă, îndrăznesc sa va distrag atenția cu o speță.

Acum o săptămână mi-a fost sparta casa și faptasii, prinși după aproximativ 3 zile, mi-au sustras o cutie cu valori in se aflau aproximativ 10 mii de eur pe care nu-i mai au și înscrisuri doveditoare ale unor drepturi de proprietate asupra unor terenuri și 2 case, precum si fotografii cu familia mea si alte lucruri cu valoare sentimentala cărora le-au dat foc impreuna cu cutia de valori în încercarea de a-si șterge urmele.
Cei doi au fost inculpați și acum sunt pe arest preventiv de câteva zile.
Banii erau proveniți dintr-un credit și știu ca o sa ma întrebați de ce i-am retras din cont , pentru ca urma sa achit niște materiale de construcții și sa plătesc manopera.
Inculpații s-au angajat inca din fata JDL ca vor restitui banii cu ajutorul familiilor lor.
Întrebare: cum trebuie abordata aceasta situație în relația cu banca în încercarea de a închide creditul pentru ca familiile celor doi nu au posibilități de a-mi restitui banii?
Exista vreo șansă ca măcar o parte din datorie sa fie stinsa ?
La cât poate fi estimat prejudiciul ?
Mulțumesc anticipat.
Bună ziua,
De aproape un an de zile am aflat ca în 1965 bunicului meu ia fost luat cu forța de către comuniști o parte din terenul gospodăriei, teren pe care a fost ridicat un dispensar pe care înca mai funcționează un cabinet medical dar care este în proprietatea primăriei, deci se poate considera proprietate rivata a primăriei. Menționez ca bunicul meu nu a fost expropriat în condițiile legii nici atunci, dar nici mai tarziu.
Totul s a devoalat când am aflat ca este nevoie de un Hcl al CL al primăriei în circumscripția careia se afla terenul cu pricipina. Hcl ce demarează toată procedura legala în baza căreia se emite titlul de proprietate pt mostenitori(nu știu exact) doar pt curtea și casa rămasă.
Mai mult, inspectorul urbanistic al primăriei respective spune ca este ilegal sa se emită un titlu de proprietate doar pt curte și casa rămasă pt ca dacă se emite un titlu de proprietate întra și terenul pe care se afla cabinetul medical și nimeni nu vrea sa și asume asa ceva . Subliniez ca terenul pe care se afla cabinetul med este vecin cu gospodăria bunicului.
În planurile primariei nu figurează terenul cu cabinetul med, ci doar terenul bunicului meu. Asta am aflat de la surse din cadrul primariei.
Tot surse din cadrul primăriei spun ca primăria nu a întrat pe deplin în proprietatea terenului cu cabinetul med pt ca cineva la un mom dat trebuia sa îndeplinească anumite formalități de publicitate?!? (sper ca nu am spus vreo prostie)
Cu toate acestea primarul, cu sfidarea unui funcționar public adoptat de sistem încă din 1990, refuza orice discuție si spune ca nu vorbim decat în instanta.
Dacă cineva ma poate îndruma măcar cu o cerere adresata unei anumite institutii sau în baza carei legi se poate adresa o cerere primăriei?
Menționez ca terenul se situează în Dâmbovița.
Va mulțumesc!
Salut! Lucrez ca agent de checkin în aeroportul Otopeni... Nu lucrezi direct pt compania aeriana ci pt o companie de deservire pasageri ce pune la dispoziția companiei aeriene sistemele de operare pt checkin și pregătește agenții în interpretarea vizelor și pașapoartelor.
De curând un cetățean roman cu viza valabila pt Rusia și pașaport valid a fost refuzat la întrarea în Rusia pe aeroportul din moscova pe motiv ca pașaportul nu are pagini libere cum cere autoritatea competenta din Rusia deși viza era valabila...
Ca sancțiune a fost aplicata o amenda de 12000 de lei companiei de deservire adică celei pt care lucrez.
Compania de deservire împarte amenda 50-50 cu agentul căruia i se retine eșalonat timp de un an de zile pana la acoperirea amenzii..
Intrebare :
1. Exista vreun temei legal în baza căruia sunt obligat sa plătesc amenda având în vedere ca este singura companie de deservire de pe Otp care obliga agenții la plata amenzilor de acest fel și totodată ținând cont ca lucrez în numele și interesul companiei de deservire? Menționez ca celelalte companii își plătesc asigurări specifice prin care acopera amenzile survenite în urma acestor situații.
2. Exista vreun temei legal în baza căruia pot refuza suportarea parțială a amenzii? Întreb pt ca ei nu îmi pot retine eșalonat din salar pana ce nu îmi dau eu acordul... Atenție : acord, nu luare la cunoștință...
Va mulțumesc... Aștept răspuns va rog frumos