avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate alsantcalsan

Activitate alsantcalsan

Vreau sa angajez un cetatean moldovean pe o perioada de 2 luni, care ar fi procedura de angajare?

Stiu ca cetatenii moldoveni au drept de sedere in Romania 3 luni, au dreptul de munca in aceste 3 luni sau pentru angajare trebuie urmati pasii corespunzatori.

Multumesc!
Multumesc de raspuns.
Imprumut societare.

Poate administratorul unei societati, daca nu este asociat sa imprumute acea societate atunci cand clientii au intarzieri ale platiilor ?
Din surse am inteles ca doar asociatul poate credita societatea in baza unui contract de creditare.
Multumesc
Conform legii salariații detașați au dreptul la asigurarea cheltuielilor de transport, cazare și masă de către angajator pe lângă indemnizația de detașare.


Firma la care lucrez acorda salariaților detașați o sumă săptămânală pentru cheltuiala cu hrana care împreună cu indemnizația de detașare nu depășesc plafonul neimpozabil.

Suma acordata pentru acoperirea cheltuielilor cu masa salariaților trebuie evidențiată separat de indemnizația de detașare?

Trebuie documente justificative (bonuri, facturi restaurant etc.) de la fiecare angajat cum a cheltuit suma primita pentru hrana?

Se trec pe cheltuieli deductibile sau sunt asimilate avantajelor acordate salariaților și se impozitează prin adăugarea la salariu?
Izolare la domiciliu

O persoana detectata cu Covid-19 fără simptome, vaccinată, poate fi sancționată daca nu respecta izolarea de 5 zile la domiciliu impusa de DSP?
Se mai fac verificări la domiciliu , daca nu suntem in stare de alerta?

Multumesc
Primăria dorește sa facă o constatare

Am dobândit un imobil prin licitație, care a fost o pensiune, dar de vreo 15 ani nu a mai funcționat, fiind intr-o stare de degradare parțială.
După ce am intrat in posesia imobilului am constatat ca nu are canalizare, curent, gaz, apa, pentru toate aceste utilități fiind necesara reinstalarea lor exact ca la o clădire noua, deoarece de mulți ani au fost întrerupte.
Odată intrat in posesia imobilului, primăria a introdus locația in zona A si dorește sa plătesc taxe si impozite ca si o clădire rezidențială cu toate utilitățile aferente. Am solicitat o reducere a impozitului pentru motivele menționate. Nu deținem curent, decât pana la limita proprietății, printr-un proiect plătit de noi cu autorizație de la primărie, dar in clădire nu sa instalat. Nu avem gaz, unde este necesar alt proiect si o instalație noua, nu avem apa de la oraș, doar pe terenul din fata clădiri, care a fost introdusa tot de noi recent, pentru a o instala in clădire mai durează. Nu avem canalizare.
Pentru a ne accepta reducerea impozitului si a taxelor locale din motivele menționate, cei de la primărie de la impozite doresc sa vina la proprietate sa intre in clădire sa facă poze, sa facă personal o constatare zic ei, precum clădirea nu deține curent, apa, gaz, canalizare.
Au acest drept?
Nu se poate face aceasta constatare de alta forma?
Eu nu as accepta sa intre in clădire sa facă poze.
Este vreun articol de lege care mă obliga sa le permit accesul pentru acea zisa constatare ?
Multumesc
Răspuns la discuția Angajare cetatean ucranian
Revin din nou cu problema de mai sus. Angajare cetatean ucranian.
In raspunsul primit de la dvs. mentionati ca nu este necesara obtinerea avizului de angajare daca perioada este de maxim 9 luni.
Am fost la ITM si nu au stiut sa ne dea nici un raspuns.
Am fost la Inspectoratul General pentru Imigrări si acolo au mentionat ca este necesara obtinerea permisului de sedere si de munca pe teritoriul Romaniei (care este destul de complicat de obtinut ) chiar si pentru perioada mai mica de 9 luni.
Ce demersuri si documente sunt necesare angajarii?
Cum trebuie sa procedam? Trebuie sa obtina viza ?

Multumesc
Buna ziua.
Stiti cumva care sunt demersurile pentru angajarea unui cetatean ucrainian care nu are permis de sedere sau de munca ? M-ar interesa institutile la care trebuie sa se adreseze angajatorul si documentatia necesara. Va multumesc aniticipat.
Buna ziua,

Ce solutii am pentru a construi pe un teren cu destinatia "curti constructii" dar pe deasupra caruia trece o retea de joasa tensiune care alimenteaza un operator privat.

Mentionez ca am avut mai multe discutii cu ENEL legate fie de mutarea stalpului pentru ca firele de electricitate sa nu mai treaca pe deasupra terenului meu fie ingroparea acestora.

Cele doua solutii genereaza costuri imense, deoarece ENEL vrea sa fie efectuate pe cheltuiala mea.


Multumesc,
O zi buna!
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.

Contabilitatea firmei mele este externalizata, In acest context declaratia nu este asumata de catre entitatea care se ocupa de contabilitatea firmei mele?

Eu nu am cunostinte contabile. Este corect sa imi asum raspunderea pentru intocmirea situatiei financiare , ca este in conformitate cu reglementarile contabile aplicabile?