avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate Dorina71

Activitate Dorina71

Am biroul amplasat în sala de tratament(aparat de magnetodiaflux,aparate de electroterapie,aparat de socke wave și tecar) ținând cont ca eu sunt statica ,8 ore zilnic,aparatele funcționând în permanenta,nu sunt supusa anumitor riscuri(?deja am amețeli și dureri de cap)
Va multumesc
Bună ziua,
Îmi puteți spune va rog dacă un registrator medical își poate desfășura activitatea zilnica în sala de tratament,stand 8 ore pe zi între aparatele de fizioterapie?
Nu este expus la riscuri?
Va mulțumesc.
Bună ziua,
Am 53 ani,lucrez si am35 ani vechime în munca,de 4 ani am grad mediu de handicap .
Îmi puteți spune va rog dacă gradul de handicap îmi scade vârstă de pensionare și cu cati ani?
Mulțumesc
Bună ziua,dacă lucrez la stat cu norma întreaga și beneficiez de o norma de hrana supusa tuturor taxelor și impozitelor și doresc sa mai lucrez la privat cu o jumătate de norma,pot beneficia de tichete de masa dacă nu am funcția de baza la ei?
Va mulțumesc.
Bună ziua,
O persoana cu handicap mediu beneficiază de zile în plus la concediul de odihna?
Va mulțumesc pt raspuns

Cornel Vasile a scris:

Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.

In speta, da.

Bună ziua! Dacă am handicap mediu, pot beneficia de zile în plus la concediul de odihna?
Răspuns la discuția Concediu medical în week-end
Multumesc

luminita29 a scris:

faceti confuzie intre un program si un grafic....incercati sa va raspundeti la intrebarile care le-am pus in paranteza si o sa intelegeti ce zic.mai mult de atat nu stiu cum sa va explic.

Răspuns la discuția Concediu medical în week-end
Cu tot respectul,nu înțeleg. E un program pe care eu îl respect și consider ca trebuie respectat de ambele părți. Se lucrează în doua schimburi câte 8 ore pe zi..Din momenționat ce programul se stabilește pe o luna înțeapă și cu libere aferente,trebuie și respectat.

luminita29 a scris:

nu vorbim de programul din contract, vorbim de grafic aici sunt 2 lucruri diferite...adica un angajator stabileste prin contractul de munca un program (care este unul inegal dupa cate vad dupa spusele dvs) iar angajatorul in baza acelui program din contract face un grafic.
spuneti ca in contract scrie 5 zile pe saptamana a cate 8 ore - scrie intervalul orar?
appoi spuneti asa ca aaveti o mentiune ca cele 2 zile libere saptamanale se vor acorda in cursul saptamanii (specifica in ce zile?) si doar o data in weekend (specifica in care weekend?)
Deci neavand ceva specificat fix si clar atunci el poate face un grafic pe baza a ceea ce ati spus dvs....adica el daca vrea in cursul saptamanii poate modifica acel grafic (nu program) in asa fel incat sa va puna sa recuperati sau nu anumite zile.


Răspuns la discuția Concediu medical în week-end
Nu e stipulat în contract ca iti poate modifica programul de la o zi la alta

luminita29 a scris:

Parerea mea este caacel grafic poate fi modificat oricand de catre angajator, in functie de solicitarea lui atata timp cat respecta incadrarile din contractul de munca semnat cu angajatul. Atata timp cat se incadreaza in ,,5 zile a câte 8 ore pe săptămână cu mentiunea ca cele doua zile libere saptamanale se vor acorda în cursul săptămânii și doar o data în week-end,ținând cont ca magazinul este deschis 7/7" asa cum ati sustinut dumneavoastra , atunci el poate modifica acel grafic