avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Activitate BOGDAN.BRIE

Activitate BOGDAN.BRIE

Multumesc
Buna ziua,

Caut un raspuns clar la urmatoarea situatie:

Detin impreuna cu sotia un apartament( bun comun) ce dorim sa-l inchiriem la un pret de 1900lei/luna. Trebuie sa depunem amandoi declaratie de venit in vederea impozitarii( fiecare cu cota parte) sau e
suficient unul singur?
intrebarea vin in ideea in care sotia se afla in concediu de crestere a copilului si beneficiaza de indemnizatie - se poate suspenda indemnizatia in acest caz?

Terenul este in proprietate privata, fiecare locatar avand cota din suprafata totala (drum de acces, parcari, suprafata construita).
Pana la urma ma intereseaza ce se poate intampla daca noi, asociatia de locatari, eliberam terenul - de resturile de materiale de constructii, schele, o jumatate de macara si ce mai este pe acolo (un loc propice pentru o intreaga comunitate de rozatoare) - iar apoi apare cineva si spune ca au fost ale lui? si cum pot evitata legal eventualele dureri de cap?
da, in contractul de vanzare-cumparare al fiecarui apartament este inscrisa suprafata utila (apartamentul), cota din partile indivize si suprafata in mp reprezentand cota parte din terenul aferent blocului de locuinte.
Am omis sa specifica ca avem curtea ingradita si cu poarta de acces iar bfiecare apartament are cota parte din suprafata curtii
Buna
Locuiesc in comuna floresti, jud. Cluj, comuna cu o dezvoltare urbana impresionanta (pozitiv si negativ), cu blocuri finalizate total/partial sau nici macar incepute dar vandute
Revenind la problema mea (si a colocatarilor mei) blocul in care ne ducem existenta a fost construit de o societate care a dat faliment, apartamentele au fost vandute de vreo 3 persoane, unii dintre ei implicati politic (la nivel destul de inalt) iar unul tepar din tata-n fiu (lucruri cere nu le-am stiut inainte sa cumparam). Trecand peste toate acestea pe terenul aferent blocului (din care fiecare locatare are cota parte) sunt abandonate, de nu stiu cine (firma constructoare, persoane fizice), utilaje, schele lemne etc. ce ocupa suficient de mult din spatiul comun astfel incat ne certam pentru locurile de parcare. Ideea este ca vrem sa scapam de ele (ar fi ideeal daca le-am putea valorifica la fier vechi, bani rezultati ne-ar ajuta sa amenajam putin curtea care in perioada ploioasa este un fel de delta). Daca ii chemam pe cei de la remat le duc iar apoi vine cineva si zice ca au fost ale lui ce repercusiuni ar putea fi?; Cum am putea sa le evitam si totusi sa ne curatam curtea? Oare o notificare intr-un ziar catre oricine este proprietarul lor sa le ridice in termen de 10 zile in caz contrar le valorifica asociatia de proprietari ar fi o solutie care sa ne scape de mizeriile din curte si de eventuale dureri de cap?

Multumesc anticipat