avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Eliberare curtea blocului de utilaje abandonate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Eliberare curtea blocului de utilaje abandonate

Buna
Locuiesc in comuna floresti, jud. Cluj, comuna cu o dezvoltare urbana impresionanta (pozitiv si negativ), cu blocuri finalizate total/partial sau nici macar incepute dar vandute
Revenind la problema mea (si a colocatarilor mei) blocul in care ne ducem existenta a fost construit de o societate care a dat faliment, apartamentele au fost vandute de vreo 3 persoane, unii dintre ei implicati politic (la nivel destul de inalt) iar unul tepar din tata-n fiu (lucruri cere nu le-am stiut inainte sa cumparam). Trecand peste toate acestea pe terenul aferent blocului (din care fiecare locatare are cota parte) sunt abandonate, de nu stiu cine (firma constructoare, persoane fizice), utilaje, schele lemne etc. ce ocupa suficient de mult din spatiul comun astfel incat ne certam pentru locurile de parcare. Ideea este ca vrem sa scapam de ele (ar fi ideeal daca le-am putea valorifica la fier vechi, bani rezultati ne-ar ajuta sa amenajam putin curtea care in perioada ploioasa este un fel de delta). Daca ii chemam pe cei de la remat le duc iar apoi vine cineva si zice ca au fost ale lui ce repercusiuni ar putea fi?; Cum am putea sa le evitam si totusi sa ne curatam curtea? Oare o notificare intr-un ziar catre oricine este proprietarul lor sa le ridice in termen de 10 zile in caz contrar le valorifica asociatia de proprietari ar fi o solutie care sa ne scape de mizeriile din curte si de eventuale dureri de cap?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: BOGDAN.BRIE , utilizator 10:29, 24 Septembrie 2013
Solicitati primariei sa ridice utilajele abandonate de pe spatiul public si care va creeaza atatea neplaceri.
Am omis sa specifica ca avem curtea ingradita si cu poarta de acces iar bfiecare apartament are cota parte din suprafata curtii
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
BOGDAN.BRIE, utilizator
BOGDAN.BRIE a scris:


terenul aferent blocului (din care fiecare locatare are cota parte)



In actul de dobandire a proprietatii este precizata cota parte ternen aferent blocului ?

da, in contractul de vanzare-cumparare al fiecarui apartament este inscrisa suprafata utila (apartamentul), cota din partile indivize si suprafata in mp reprezentand cota parte din terenul aferent blocului de locuinte.
De regula in actele de proprietate este consemnata cota parte indiviza de proprietate atat pentru teren cat si pentru partile comune ale sacrii blocului.
Dar, atentie, la cota indiviza ce priveste terenul, este consemnata cota din suprafata terenului pe care s-a construit blocul, amprenta blocului si nu terenul din jurul blocului, nu gradina, nu aleile spre bloc... deoarece toate acestea sunt in proprietatea primariei si nu a proprietarilor de apartamente dintr-un bloc.

Alte discuții în legătură

Suprafata de teren aferent doiarul doiarul Buna seara, am si eu o nelamurire, cu toate ca am cautat pe forum nu am gasit un raspuns concret; in cadastrul apartamentului dintr-un bloc vechi 80\', ... (vezi toată discuția)
Parcare pe cota indiviza drum de acces rgeorgianag rgeorgianag Buna seara, Am achizitionat un apartament intr-un ansamblu rezidential unde detinem o gradina privata inchisa si o cota indiviza de 1,7857% reprezentand ... (vezi toată discuția)
Gradina aferenta apartament la parter proprietate privata? Conrad Conrad Buna tuturor, Intrebarea mea ar fi daca terenul din fata apartamentului aflat la parter este proprietatea privata a locatarului de la parter ? Am vazut CF ... (vezi toată discuția)