avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate mirela1978

Activitate mirela1978

TRebuie sa existe o anumita distanta intre gardul unei instititii și gardul gradinii unui cetatean? sau poate sa existe gard comun intre aceste acestea doua ?
Vecinul meu pretinde ca am am intrat doi metri in gradina lui, ca mi-am mutat gardul in gradina lui. Eu am facut din noi masuratorile cadastrale, care sunt corecte, in sensul ca , gardul este acolo unde trebuie, ... Si vecinul a facut o masuratoare cadastrala care spune altceva, decat masuratoarea mea. Acesta a achizitionat pamantul ulterior mie. Se poate sa existe o diferenta intre aceste doua masuratori? ( intre cadastrul meu si cel al vecinului) ?
Răspuns la discuția URGENT, un sfat, va rog!!!
Inteleg, in urma contestatiei, nota poate fi mai mare, mai mica sau neschimbata. Dar este o situatie de 2 puncte si cateva sutimi... Cine a corectat prima data, nu tot niste specialisti?? am eu certiudinea ca , ulterior lucrarea a fost secretizata, etc, etc.???..... Poate un avocat imi poate raspunde??!!! Va rog!!! Poate sa vada candidatul propria lucrare ? Este foarte frustrant, va rog sa ma credeti!!

exista un termen in care se poate face acest lucru? este ca si cum ai contesta un act administrativ?
Răspuns la discuția URGENT, un sfat, va rog!!!
Se poate face contestatie la contestatie??? Pt ca , copilul a scris, si i se pare nedreapta nota de la contestatie..


Buna ziua! Am nevoie de un sfat, va rog frumos, urgent. CE se poate face. Fiul meu a participat la concurs de ocupare post in invatamant. A luat 6.80. A facut contestatie, dar la contestatie i-au pus 4. 70. I-au scazut 2 puncte. I se pare o nedrepate, pentru ca a scris... Va rog, un sfat, mai poate sa faca ceva??!!!
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra. Casele existau, in momentul in care s-a reautorizat crescatoria. acum 7 ani. Ea a fost construita , in perioada comunismului, dar casele existau, in acel moment.... Nu fost construita nici o casa , ulterior .. a fost nefunctionala o buna perioada de timp, apoi, acum 7 ani, s-a redeschis. Dar , se pare, sanatatea oamenilor, nu este importanta.

Ionut. Ion, va multumesc!!
Imi mai poate oferi cineva o opinie? va rog, pentru ca patronul crescatoriei de pasari tot insista si chiar ne avertizeaza ca o sa ii platim gainile, daca o sa ii moara.. In privinta temeiului legal, invoca Ordinul ANSVSA nr. 21/2018 - aprobarea Normei sanitar-veterinare privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile comerciale de păsări, ,şi condiţiile privind mişcarea păsărilor vii şi a subproduselor provenite de la acestea.....

l) distanţă minimă sanitară veterinară — distanţa cu rază de minimum 200 de metri în jurul unei exploataţii comerciale de păsări, necesară asigurării biosecurităţii faţă de alte exploataţii de păsări.

Distanţele minime sanitare veterinare pot fi mai mici în cazul în care există o înţelegere scrisă a părţilor încheiată în faţa unui notar public privind asumarea responsabilităţilor epidemiologice, cu notificarea acestui fapt către autoritatea competentă teritorial.
astea sunt aliniatele pe care l-am gaist, referitoare la subiect. Dar vecinii crescatoriei de pasari suntem oamnei simpli, care avem 10- sau 5 gaini , nu sunt crescatorii comerciale. si apoii, Patronul nu ne-a intrebat , prin notar, daca vrem sa fim vecin cu el, in situatia in care trebuia sa fie la o distnata de 1 km, fata de sat..... Imi poate oferi cineva o opinie..?/!!



si in ce fel ar trebui sa fim informati, in cazul in care acesata este o obligatie....?! Este suficient sa vina un strain la poarta, si sa ne ceara asta? !
Buna ziua! as dori o opinie, în următoarea problemă: În satul n care locuiesc. chiar în interiorul satului, în vecinătatea caselor locuite) există o crescătorie de păsări. ). Medicul veterinar al satului, vine periodic și vaccinează păsările oamenilor din sat, recoltează sânge, de la păsările oamenilor din sat, să verifice dacă nu sunt bolnave ( pentru că vor să protejeze găinile din crescătoria de păsări) . Dar , acum au venit cu o solicitare: medicul veterinar și patronul crescătorie de păsări: Fiecare cetățean, să meagă la notar, și să declare câte păsări are și că le-a vaccinat, împotriva unei gripe, care este acum în Bulgaria. ( încă nu a ajuns la noi, dar daca ajunge, și vor muri păsările din crescătorie, să nu fim noi, cetățenii satutui vinovați, că nu ne=a m vaccinat păsările).
Dar ca și o paranteză: această crescătorie, de când s-a deschis, ne face viată un coșmar: miroase îngrozitor, iți depozitează gunioul în curte... și cred ca nu mai este nevoie să spun ........ MI se pare absurd ca mergem de acum la notar, să ne declarăm păsările, din moment de mediul veterinar are o evidență, și noi am semnat pentru păsările vaccinate. MI se pare frustrant să ni se ceară chestiile astea( și mă refer la notar) când patronii aceste crescătorii de păsări, ne sfidează pur și simplu, și de desconsideră, pe noi ca oameni, fiind nevoiți să le suportîm toată mizeria. Întrebarea mea este: suntem obligați să mergem la notar? ce însesmna asta?? este vreun tem,ei legal, care stă la baza asta? Mulțumesc anticipat!
Buna ziua! Sunt cadru didactic, si fac naveta , catre locul de munca , cu autototurismul personal. Conform legii, trebuie sa mi se deconteze, contravaloarea abonamentului lunar, pe ruta casa- scoala: Pentru aceasta , trebuie sa aduc la scoala, cateva documente , printre care si adeverinta de la firma de transport in comun, in care trebuie sa fie specificat pretul abonamentului lunar. Pe ruta domiciliu - scoala, exista numai o firma , care asigura transportul persoanelor. Pana anul acesta, mi-au dat adeverinta, dar anul acesta refuza cu desavarsire: motive: sunt firma privata, si nu au nicio obligatie, sa dea adeverinte, chiar daca li se trimite o adresa oficiala de la scoala, ; sau : daca ar da tuturor adeverinte, ei ar da faliment, si sa fac naveta cu autobuzul,. Ma poate indruma cineva, cui as putea cere acea adeverinta.... sau un alt mod... Aceasta firma de transport este privata, dar a obtinut licenta, de la o institutie a statului... iar mie mi se ofera libertatea de a alege modul in care fac naveta. va multumesc!