avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate cristina_vilceanu

Activitate cristina_vilceanu

Scuze, nu am citit cu atentie raspunsul si am crezut ca va referiti la legea 554.
Inteleg ca nu dar nici la 544/2003 va referiti pt ca aceea se refera la cu totul altceva.
Daca va referiti la 544/2001, nu prea inteleg la ce prevedere din ea.
Asa... Ce e cu legea 554, spune cumva ca cel care formuleaza o cerere nu are dreptul sa stie ce se intampla cu ea si sa vada exact ce contine dosarul respectiv?
Ma indoiesc.
Eu nu am cerut o copie a dosarului altcuiva ci a dosarului meu.
Prefectura Bucuresti (de la care aveam ceva pretentii)
Iar motivare nu a existat, raspunsul are doua randuri in care imi spune exact asta:"urmare a cererii Dvs, va informam ca eliberarea unei copii de pe dosar se efectueaza la cererea instantelor judecatoresti sau a altor autoritati interesate."
Nu merita acum sa cer si atragerea raspunderii patrimoniale a functionarului care a dat raspunsul asta din lene de a xeroxa cateva foi? Ca evident voi cere cheltuieli daca ajung in instanta dar nu vreau sa le platesc tot eu din impozitele platite ca si ceilalti contribuabili.
Am formulat o cerere de eliberare de copii ale tuturor actelor care sunt in dosarul clientei mele pt. ca aceasta nu mai stie exact ce a depus si ce nu iar raspunsul a fost (evident dupa trei luni) ca respectivele copii se elibereaza numai la cererea instantelor de judecata sau a altor autoritati.
Iar eu, persoana care a formulat cererea de acordare de despagubiri si toate actele care se gasesc in dosarul respectiv.... Inapoi. Nu aveti voie.
In momentul asta nici nu stiu cum sa procedez in continuare.
S-a mai intalnit cineva cu situatia asta? Cum ati rezolvat-o?
Sa fac actiune in justitie sa-i oblige instanta sa-mi dea nu mi se pare cea mai fericita idee, avand in vedere termenul in care as obtine o astfel de hotarare.
Va multumesc pentru raspunsuri.
D-na mimi.manea, nu va mai dati cu capul de pereti pt ca nu aveti niciun motiv. Tocmai va spuneam ca nu se incadreaza in niciunul din cazurile de la art. 15 lit.a. Pur si simplu pretinde niste sume de bani cu titlu de daune morale, intemeiate pe 998-999 C.Civ. fara a fi indeplinite conditiile in care opereaza raspunderea civila delictuala, iar instanta cu siguranta ii va respinge acest capat de cerere. Asa ca, doamna, nu este vorba despre plata salariilor restante sau compensatorii.
Art. 14 din legea taxelor de timbru spune ca atunci cand o actiune are mai multe capete de cerere, cu finalitate diferita, taxa judiciara de timbru se datoreaza pentru fiecare capat de cerere in parte, dupa natura lui, cu exceptia cazurilor in care prin lege se prevede altfel.
O actiune care are capat de cerere principal anulare decizie de sanctionare si accesoriu plata de daune morale (intemeiata pe 998-999 C.Civ.), nu drepturi salariale, nu trebuie timbrata?
Răspuns la discuția inscriere in tabel
Spre deosebire de lauramaria5, eu m-am transferat dintr-un alt barou in baroul bucuresti, stagiar fiind, dar m-am saturat cate drumuri am facut pentru asta.
A trebuit sa inchei un contract de colaborare cu un av de acolo, sa ma inscriu pe tablou si abia apoi sa fac cerere de transfer(la cateva zile dupa ce s-a emis decizia de inscriere pe tabloul av stagiar). Din pacate cred ca asa va trebui sa procedezi si tu.
Bafta!
Speta: accident rutier produs din culpa comuna , niciunul dintre soferi nu a avut obiectiuni la intocmirea pr-vb dar totusi unul din ei il contesta. Politia cere introducerea in cauza a celuilalt sofer in calitate de intervenient, se admite, desi eu nu prea vad care sunt aceleasi drepturi cu ale reclamantului pe care le-ar putea pretine. Se admite de asemenea si cererea principala si pr-vb este anulat iar hotararea ii este opozabila si celuilalt sofer. Care e practica, se intocmeste alt pr-vb cu vina exclusiva a acestuia, cine plateste reparatiile?:wassat:
Răspuns la discuția Transfer avocat stagiar
Cu problema asa ma confrunt si eu. Am sustinut examen la baroul de la domiciliu insa mi s-a oferit ocazia unui contract de colaborare cu o societate din alt barou. Mi se pare aberant sa nu poti sa te transferi in timpul stagiaturii(si nu mi se pare normal sa mai dai un examen pt ca asta presupune un an pierdut), este o ingradire clara a dreptului la munca. Ma intreb numai care e procedura; trebuie sa-ti gasesti un avocat indrumator fictiv o perioada si apoi sa faci o cerere de transfer? Asta tinand cont de faptul ca anul acesta examenul a fost la nivel national...... Nu ai dreptul de a profesa oriunde in tara fara sa ti se puna prea multe bete in roate?