avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anulare pr-vb cupla comuna - opozabilitate fata de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anulare pr-vb cupla comuna - opozabilitate fata de soferul care nu a contestat

Speta: accident rutier produs din culpa comuna , niciunul dintre soferi nu a avut obiectiuni la intocmirea pr-vb dar totusi unul din ei il contesta. Politia cere introducerea in cauza a celuilalt sofer in calitate de intervenient, se admite, desi eu nu prea vad care sunt aceleasi drepturi cu ale reclamantului pe care le-ar putea pretine. Se admite de asemenea si cererea principala si pr-vb este anulat iar hotararea ii este opozabila si celuilalt sofer. Care e practica, se intocmeste alt pr-vb cu vina exclusiva a acestuia, cine plateste reparatiile?:wassat:
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 13:30, 26 Noiembrie 2009
Nu se mai intocmeste un alt proces-verbal de contraventie si, in cazul in care asiguratorul nu isi asuma raspunderea integrala a asiguratului sau, va trebui sa va judecati in obtinerea despagubirilor si sa dovediti si culpa in producerea daunelor. In functie de ceea ce a retinut instanta de judecata in continutul hotararii unde s-a anulat P-V , veti vedea daca e suficient dovedita raspunderea celuilalt sofer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu înțeleg de ce sunt introdus ca intervenient forțat într-un proces legat de un eveniment rutier, vă rog să mă lămuriți Nicoleta'90 Nicoleta'90 Îmi puteți spune ce se spune aici,eu fiind Popescu in urmatorul text. \"Introduce în cauză în calitate de intervenient forţat cel de al doilea ... (vezi toată discuția)
Pretentii calator accidentat in microbuz machis machis In decembrie 2012 , în timpul efectuării unei curse cu călători, şoferul autobuzului a frânat brusc şi un călător s-a dezechilibrat, a căzut în ... (vezi toată discuția)
Litigiu casa de asigurari ludeea ludeea Buna ziua, In urma unui accident de masina societatea de asigurari se indreapta in instanta impotriva soferului(asigurat la societatea respectiva ) care a ... (vezi toată discuția)