avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate Florin Dieac

Activitate Florin Dieac

Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
vreau si eu sintezele pe adresa florin.dieac@gmail.com
merci
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
1 si 2
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
AlinaMihai a scris:

cine ma poate lamuri...?
intri in curtea unei persoane, sustragi o bicicleta din garaj, o duci la poarta sa o iei la plecare si te intorci sa mai furi cate ceva dar nu mai reusesti ca esti prins. Este tentativa sau furt consumat?



tentativa pt ca faptul nu s-a consumat, daca luai bicicleta si paraseai locul respectiv ( te indepartai de curte) atunci era fapt consumat.
nu are relevanta asupra formei infractiunii faptul ca tu te-ai intors sa mai iei ceva mai ales ca te-ai intors de la poarta si nu de la locul unde urma sa ascunzi lucrurile.
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
referitor la alegerea profesiei de magistrat

Poate ca e vorba de o ambitie, o dorinta prea mare , o viziune, un mod de a gandi - ca acolo e locul tau

Dar mai bine as compara profesia de magistrat cu cea de avocat sau notar etc. Cam tot in acelasi rahat te afli. Tot stagiu ( in perioada caruia esti tratat ca un fraier) bani la fel de putini, aceleasi interese murdare a celor cu experienta in profesie, aceleasi clanuri. De fapt eu as intreba de ce aceste profesii, pt ca nu vad diferente intre ele.
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
Data post: Vineri, 11 Aprilie 2008, 23:29
Subiect: RE: = ADMITERE INM 2008 =

Imi poti argumenta, te rog? Eu gasisem ca se prescrie in 30 de ani...


Intradevar in jurisprudenta nu exista o unanimitate in ceea ce priveste aceasta problema.Merg pe ideea ca dreptul de proprietate asupra unui bun mobil sau imobil este perpetuu motiv pentru care si actiunea cea mai energica pt apararea acestui drept trebuie sa fie imprescriptibila.
asta ar fi argumentatia mea
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
Referitor la grila privind actiunea in revendicare a unui bun mobil
eu zic ca raspunsul corect este -d-.
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
referitor la grila propusa de andreea_

Alta "dilema"
Indiviziunea poate avea ca obiect :
a. o casa de locuit
b. cel mult trei buburi determinate
c. o universalitate de bunuri!

eu am dat raspuns a si c, insa se puncteaza doar c, conform grilelor din Voineag.
imi puteti da o explicatie?



din punctul meu de vedere varianta corecta este doar -c- deoarece indiviziunea presupune o universalitate de bunuri. Iar casa nu e o universalitate ci este un bun singular, deci varianta -a- nu e corecta si nici varianta -b- deoarece universalitatea de bunuri nu are ca conditie necesara un anumit numar de bunuri care sa o compuna.
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
AlinaMihai a scris:
la 182 sunt corecte raspunsurile (parerea mea) pentru ca la transminiterea sub conditie suspensiva, cel ce transmite pana la indeplinirea conditiei este propr pur si simplu, iar cel ce dobandeste este propr sub conditie suspensiva (asteapta sa se indeplineasca conditia pentru a putea exercita si el ceva drepturi).

Referitor la raspunsul dat de alinamihai vreau sa fac o remarca, nu pot fi in acelasi timp si trasmitatorul si dobanditorul proprietari sub conditie suspensiva deoarece conditia suspensiva daca se inplineste are ca efect nasterea unui drept in patrimoniul cuiva, motiv pentru care aceeasi conditie nu poate sa creeze un drept in patrimoniul ambelor parti. consider ca variantele corecte sunt " b si d" cu argumentatia de mai sus. Sper sa nu gresesc
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
la grila 182 cred ca raspunsul este -B si D - deoarece dreptul se va trasmite doar daca se implineste conditia suspensiva motiv pt care dobanditorul este proprietar sub conditie suspensiva. Varianta D este si ea adevarata deoarece PANA LA INDEPLINIREA CONDITIEI, care are ca efect trasmiterea dreptului de proprietate de la vanzator la cumparator, trasmitatorul este titularul unui drept pur si simplu.
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
apropo de grilele din cartea lui Voineag si mi-e mi s-au parut ca fiind unele gresite.Cel mai bine e, ca atunci cand ai indoieli asupra corectitudinii unei grile sa mai citesti odata acea portiune de materie si sigur vei afla raspunsul corect. Pt cei care dau anul acesta la INM, pe unde sunteti cu invatatul sa vad daca sunt in urma sau nu; eu am terminat raportul, actul, prescriptia si aproape dr reale, iar la penal prima parte din partea generala