avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriel196770

Activitate Gabriel196770

Răspuns la discuția Pensie
Luna mai 1961
Discuție Pensie
Ce condiții trebuie îndeplinite pentru pensionare partial anticipată.
Bună seara
Se poate cere reducerea timpului de lucru de la 8 ore la 6 ore in locul cererii de concediul fără plată la care ne obligă conducerea care ne spine că nu mai are bani de salarii la o unitate de învățămînt universitară.
As dori să stiu dacă pe perioada de program redus se scade din vechimea la pensie ca in cazul zilelor de fără plată si se mai scad si contribuțiile la sănătate ?
Vă multumesc.
Bună ziua.
E normal să fim obligați să ne luăm zile fără plată la Universitatea Constantin Brâncuși din Targujiu noi cei din administrativ cu salariu apropiat de minim pe economie, pe cind profesorii cu salarii de 10 ori mai mari să fie scutiți ? ...si cum ne afectează la pensie aceste zile fără plată pe care ne obligă in fiecare toamnă să le cerem datorită faptului că nu sunt bani de salarii ?
Vă multumesc.
Discuție Pensie
Care e diferența dintre pensia anticipată si cea partial anticipată cum se calculează si care e virsta si vechimea cind se poate cere astfel de pensionare ?
Cu stimă Gabriel.
Discuție Pensie
Sunt nascuta in mai 1961 am 34 ani lucrati din care 8 ani de grupa a doua.Cind as putea iesi la pensie anticipat. Va multumesc.