avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Activitate Adriano7c

Activitate Adriano7c

Bună ziua
O colegă mă roagă să vă întreb dacă fostul concubin poate vinde casa
Au trăit în concubinaj 17 ani în urma relației având o fată de 15 ani și un băiat de 17 ambii recunoscuți de concubin și ambii purtând numele lui.
Aceastia încă locuiesc în aceiași casă mama cu fica și fiul într-o cameră iar el în altă cameră, bucătăria și baia fiind la comun. Tatăl este tutorele copiilor. De puțin timp acesta a pus casa în vânzare iar mama se teme că va ajunge cu cei doi minori în drum aceasta din urmă ne-având altă proprietate și nici posibilitatea de a se muta în chirie fiind singura care se ocupă de creșterea și întreținerea copiilor. Ce ar trebui să facă în acest caz. Tatăl nu plătește pensie alimentară.
Vă mulțumesc frumos pentru răbdarea de care dați dovadă și pentru răspunsurile primite la celelalte întrebări.

Bună ziua.
Cineva ma chemat să renovez un apartament. Am stabilit că prețul renovării este de 15000 ron, pe parcurs sau mai adăugat alți 1000 ron pentru lucrări de care nu discutasem inițial.
Proprietarul a plătit 10000 ron, iar eu am executat lucrări de 10700 ron, In urma unor discuții am renunțat la lucrare iar acum el mi-a făcut plângere de înșelăciune la poliție nu știu de ce că dânsul e dator la mine...
Mâine merg la poliție pentru audieri și vă rog să mă îndrumati ce trebuie să fac.
Am înțeles
Exista riscul ca minora să fie luată în plasament?

Manuela Rășină a scris:

Bună ziua,

1. Să sune sau să meargă de urgență la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
2. Să sune oricând, la orice oră, la 0800 500 333 - e număr de helpline destinat victimelor violenței domestice.

Păcat că mama nu vrea să meargă la poliție. Ar obține ordin de protecție și sunt șanse mari ca tatăl să fie viteaz doar cu ele, nu și cu polițiștii. Oricum fără intervenția lor nu se potolește.

Bună ziua
O prietenă de 15 ani mă roagă să vă întreb ce poate face deoarece tatăl ei o amenință că o omoară și o jignește și o vorbește peste tot că e o curvă și o jegoasă. Fata este virgină și o elevă care deși se confruntă cu greutăți majore a terminat cu media 8:90
Părinții ei au trăit în concubinaj 20 de ani iar acum sunt separați dar locuiesc în aceiași curte și împart aceiași casă cu bucătăria la comun. La fel o amenință și pe mama acesteia spunând că o înjunghie. Fata mereu se pune între el și mama ei iar de curând a fost bruscată și scuipată chiar între ochi de tatăl care a zis că le omoară pe amândouă. Vă mulțumesc din suflet pentru timpul acordat și aștept un sfat pe care să îl comunic fetei. Menționez că mama nu vrea să se ducă la poliție deoarece ii este frică ca aceasta să nu se comporte și mai rău.
Fata în schimb e dispusă să facă ce o să o sfătuiți dumneavoastră.
Bună ziua
Masina sotei a fost lăsată acasă ea fiind plecat din țară iar fostul ei concubin a circulat fără rovinieta în 2011 și a primit 4 amenzi.
Pentru prima data luna trecuta ia venit proprire pe conturle din banca și pe salariul pentru aceste amenzi din 2011 pana la aceasta dată menționez ca nu a primit nici o notificare în acest scop.A plătit 500 de ron și a rezolvat. Acum iar a venit alta proprire și cei de la adnr spun ca mai sunt 3 amenzi tot din 2011-2012. Este normal sa plătesca după 8 ani.?? Nu sau prescris? Ce trebuie sa fac? Mulțumesc anticipat!
Discuție Radiere auto
Bună ziua
Masina mea a fost predata la remat.
Dețin certificatul de distrugere
Pe baza acestuia am scos masina de la taxe și impozite.
Acum vreau sa radiez masina
Politia îmi cere certificat fiscal
Primăria nu îmi poate emite certificat fiscal pe motiv ca masina nu mai figurează la ei aceasta fiind scoasă de la taxe și impoziția pe baza certificatului de distrugere.
Deci ce trebuie făcut. ? Îmi scapă mie ceva?
Am avut o masina pe care am vânduto de mai bine de 10 ani.
Nu dețin chitanță nici contract
Nu mai am actele de la mașină și de cel care a cumpărat masina nu mai știu nimic.Masina este mai veche de 30 de ani și nu mai este sigur în circulație.
Cum aș putea să o scot de la impozit?
Bună ziua.
Am văzut ca în alte țări europene se practica vânzarea legumelor și a fructelor direct din mașină dotată cu ,casa de marcat și cântar. Omul se oprește în ce oraș vrea în ce loc vrea și începe sa vândă apoi pleacă în alt loc și așa mai departe.
As vrea sa știu dacă se poate face acest lucru și în România și de ce acte am nevoie.
Nu sunt producator.Vreau doar sa cumpăr legume și fructe de la un producător și apoi sa le văd pentru început pe raza județului Prahova.
Aștept răspunsul dumneavoastră.