Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate AdrianC1985

Activitate AdrianC1985

Răspuns la discuția tranfer contributii
Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu transferul de contributii de la angajator la angajat. Nu toti angajatorii au facut acte aditionale prin care sa se modifice salariul brut, unii au apelat la un sistem de prime / bonusare astfel incat salariul net al angajatului sa nu fi e afectat. Este legal asa o practica? Daca da sau nu in baza a carei legi?
Angajatii care beneficiaza de acest sistem de prima pierd de exemplu la o marire de salar colectiva. Exemplu: se mareste salariul la toata lumea cu 5% si se aplica pe salariul brut vechi cel din contractul de munca, apoi se aplica toate taxele.

Astept raspunsul Dvs.

Multumesc.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua

Imi puteti indica o lege?

Multumesc.
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat la urmatoare situatie. Sa zicem ca am nevoie de un document, exemplu adeverinta vechime in munca de la o institutie publica unde am lucrat. Pot sa solicit aceast document pe o adresa de mail oficiala a institutiei? Evident daca mi se cere sa trimit vreun document ( ex CI) sau sa complextez vreo cerere , acest lucru il fac, nu intra in discutie. Multe institutii cer sa mergi la fata loculuii chiar si pentru cerere, lucru care mi se pare abuziv, sa stai la cozi sau programari etc... Deci daca soliciti pe mail un document ti-l poate trimite prin posta? Sunt obligati? Exista vreo lege care reglementeaza acest lucru?
Mai sunt situatii cu programarile intrun spital, exemplu trimiti pe mail toate documentele necesare ( bilet de trimitere. CI) si soliciti programare, sunt ogligati sa o faca? Daca da , conform carei legi?
Ar trebui in ziua de astazi sa functioneze aceste lucruri.

Multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Multumesc.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste o investigatie RMN, Sunt asigurat si am nevoie de o asffel de investogatie dar spitalele nu ma programeaza numai peste 11 luni cu bilet de trimitere din lipsa de fonduri. Nu stiu daca aceasta este cauza , poate da poate nu dar cum este posibil ca sa fi asigurat, CAS sa deconteze o astfel de investigatie si sa nu poti beneficia de ea decat peste un timp asa mare. E clar ca nu pot astepta atata, ce pot face? Nu exista o cale prin care se o decontez pe urma la CAS aceasta investigatie? Adica o fac pe bani si pe urma in baza unei cereri CAS sa mi- o deconteze cum sunt asigurat daca acuma nu au fonduri suficinete. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pe bani a doua zi te si iau.
Multumesc.
Răspuns la discuția Informatii interes public
Trebuie sa fac un dosar care sa il trimit mai departe la apele romane pentru a putea promova o lucrare prin care se vor reduce riscurile la inundatii. Din pacate autoritatile nu comunica intre ele. Ce nu reusesc sa inteleg este cum este posibil ca legea 544 sa defineasca clar ce insemana informatii de interes public si o institutie sa vina cu un ordin si sa ocoleasca aceasta lege .
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste accesul la informatii de interes public conform cu legea 544/2001. Am solcicitat ISU Horea Mures sa imi trimita procesul verbal de interventie in urma inundatilor care au avut loc unde locuiesc ( au fost de au scos apa din pivnite). Au refuzat sa imi trimita procesul verbal de interventie motivand ca in conformitate cu art 42 al 4 din OIG nr. 1146/IG din 28.10.2008 nu pot sa il trimita. Au spus ca doar organelor abilitate de lege pot sa il trimita, In acest ordin este inclus ca organ abilitat de lege si societatilr de asigurari, cam ciudat. Am nevoie de aceste proces verbal , oare ce pot sa mai fac?

Multumesc.
Răspuns la discuția Asigurare anexe locuinta
Multumesc pentru raspuns.