avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate DaniSarah

Activitate DaniSarah



w_v_w_v a scris:

Doamna tot intrebati si va raspunde lumea.
Va alegeti un raspuns si continuati cu ala ca va convine. Asa ajungeti sa nu va mai raspunda nimeni.

Doamna, mă scuzați, dar tot întreb , că sunt săracă cu duhul și nu am studii complete de drept. Ideea dvstra e simplă și salvatoare, dar, iar întreb in sărăcia mea: ce părere are un avocat cu experiență în asociații de proprietari? Proprietarii contestă pe.loc ce ați propus, ei au argumentul celor 15 zile. Și apropos de diferente apă hotărâte a fi repartizate pe consum: primăria orașului a răspuns că nu e legal. Vedeți de ce întreabă omul prost de 10 ori că sa facă o dată corect? Mulțumesc, oricum!


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, exista anumite cheltuieli care trebuie achitate.
Practic, nu platiti decat consumul din apartament.

Bună ziua, domnule avocat! Va rog sa ma indrumati în legătură cu apartamentele nelocuite de proprietari, dar care vin zilnic și au consumuri de apă mai mari decât cei permanenti. Gazul nu este contorizat. Avem 2 cazuri, în care ani de zile nu au plătit nici un leu la curent electric (lift) sau gaze necontorizate. Ce rost mai are art 82 (5) dacă nu putem sa aplicam ce scrie acolo, zero persoane fiind veșnic. Mulțumesc frumos!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
:) excelent, domnule Adrian!

latka a scris:

Da, se poate impune prin AG o decizie de genul, "cine dorește pe perioada nelimitată trecerea la zero persoane pe locuință, acceptă ori sa-si monteze contorizare individuală pe toate utilitățile comune, ori sigilarea celor ce nu sunt contorizate" , altfel trebuie acceptată de către proprietar respectarea deciziei Cex de scutire pe o perioada limitată, conform art. 82 alin 4 și 5.

Astfel veți folosi algoritmul de estimare număr de persoane la apă pentru calcul diferența/NP și veți avea și situația exactă..."
De aceea am intrat aici. Răspunsul dvstra este al unui om cu experiență. Da, în scrisoarea de informare, voi scrie și despre individualizarea consumului de gaz (puțin probabil în următorii 10 ani) în condominiul acesta (10 etaje) SAU sigilare. Da, vom discuta varianta completa data de dumneavoastră și vom decide. Mulțumesc frumos x 100! :)




Da, deja unii găsesc că este o variantă și vor. Sigilarea este strict cu acordul proprietarului. Și acum restrâng și mai mult întrebarea, și se termină subiectul acesta: art 82 (5) vorbește despre aprobarea perioadei pentru care se face cerere de scutire pt cotele de participare la cheltuieli. Cutuma a fost : fără restricții de perioadă. Ani de zile de zero absolut :) la cote. Un apartament nelocuit este clar . Însă unul in care zilnic se intra pentru consumuri.... Proprietarii in cauză au domiciliul la altă adresă, și e clara dubla impunere ce trebuie evitata. Pentru cei care nu vor sigilarea gazului ce nu se poate contoriza, prevăd că nu se pot scuti fara să nu impui un Nr de persoane. Aici intervine revolta, pentru că au fost învățați că zero este absolut. Da este absolut, atunci când se intră doar să vezi dacă totul e in regulă. Cum e cu Nr de persoane, în acest caz? Am vorbit cu admin care au ajuns în instanță cu modificarea acestui Nr fără baza legală . Mulțumesc, domnule latka!
@latka... Mulțumesc! Așa am făcut ...,,,Pentru diferențe trebuie sa calculați o medie a consumului/ persoana, realizat de acel proprietar în trecut și sa raportați consumul lunar de acum, la "zero " persoane declarate, la media respectivă, pentru a afla numărul de persoane, fie el și cu zecimale.” ... și au rezultat 2 persoane, și am deselectat plata pentru electricitate și gaz. Prin decizia Comitetului executiv. Proprietarul a cercetat ,,nesimțirea,, și ,,tupeul,, președintelui la alți administratori și președinți care nu au văzut în fața ochilor decât oroarea celor 2 persoane trecute în lista de plată strict pentru problema consumului de apă. Gata, acest subiect și vă mulțumesc pentru liniștea sufletească a deciziei. Acum rămâne întrebarea la care nu răspunde nimeni: ce faci cu un proprietar care se scade la zero, are consumuri de apă contorizate mai mari decât 2 persoane, iar gazul nu este contorizat. Declară că vine zilnic. Pentru mine asta se numește locuire ,,temporară,, iar regulamentul și comitetul ar trebui să nu mai permită ca timp de 7 ani, un asemenea proprietar consumator zilnic să nu plătească gazul necontorizat. Cum ați proceda dumneavoastră?


Bun, am gândit și la asta, că nu prea e bine. Rămâne întrebarea: un apartament nelocuit (zero persoane) unde se înregistrează consumuri mari de apă, iar proprietarul spune singur că intră zilnic , cum se procedează pentru impunerea diferențelor sau a pausalului pentru refuzul verificării metrologice expirate? Și să fie legală soluția speței?


elga50 a scris:

@

Opinia mea
In privinta diferentei intre consumul declarat de locatari si consumul facturat la nivel de scara (contorul de bransament) aceasta este considerat consum pe proprietatea comuna, deci poate fi calculat ca orice cheltuiala pe spatiul comun - pe cota-parte indiviza.

@
Bună ziua! Îmi place logica dumneavoastră! Pe cota -parte indiviză ar fi o cheltuială care trece de la ,,pe persoană " la alt articol din Legea 196, în sensul că , cei cu zero persoane, chiar dacă nu se folosesc de serviciul de distribuție și au zero apă consumata, sunt forțați să plătească. Pe persoane, împărțirea diferențelor pare a fi soluția cea mai bună. Problema este asta: zero persoane cu consum de 4 MC, indiferent de ce fel de apă. Cum repartizez , în acest caz, diferențele, că are zero persoane?




w_v_w_v a scris:

Asta da! Am sunat admin și l- am întrebat dacă ne conduce un program informatic, pentru ca până acum acesta era răspunsul ,,nu permite programul". Am sunat și la Cluj și mi-au spus că programul EBloc poate foarte multe, dar să știi să îl folosești și e mai mult de munca. Acum că aflam că se poate, nu se poate pentru că nu este votat în AGP. Bun. Acum rămâne întrebarea : cum se pune paușal la zero persoane cu consum peste pausal, fără să impui 2 persoane până la verificarea metrologica a contoarelor expirate? Mulțumesc frumos!

ynocentta a scris:

Mulțumesc frumos! Da, asa este însă mă gândeam și nu m-am exprimat clar și corect (canalizarea am cercetat listele de plată și este împreună cu consumul de apă), la cotele de participare la cheltuieli, pe persoane. Ceva îmi scăpa, că nu lucrez eu cu programul E-Bloc și vrem sa impunem diferențele de apă și la cei cu zero persoane, cu consumuri cât 2 permanenți 30 de zile. Sau, cum pui pausal la zero persoane când consumă cu un contor expirat?