avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate HElenab

Activitate HElenab

Răspuns la discuția Anexa cladire - definitie
Multumim pentru raspuns!
Nu ne-a fost solicitat acordul in nici un fel. Mentionez ca aceasta cladire de tip anexa a fost finalizata anterior constructiei noastre cu aproximativ un an, insa pe atunci aici nu se desfasurau asemenea evenimente. Am avut mai multe discutii cu cei din conducerea institutiei insa fara nici un rezultat. Doi arhitecti ne-au informat ca in cladirea de tip ANEXA nu se pot desfasura evenimente publice si am dorit sa stiu exact ce spune legea in acest caz.
Buna ziua,
Am o nelamurire si doresc sa pun o intrebare aici pe forum.
Este legal ca o cladire care are statut de Anexa sa poata functiona ca sala de repetitie de fanfara si loc de evenimente publice in conditiile in care ferestrele cladirii sunt la 1,7 m de gardul meu? Doresc o definitie juridica a termenului Anexa. Va multumesc anticipat!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumim!!
Nu am luat niciodată în calcul ideea de răzbunare. Totuși, după câteva contacte amicale cu dânșii, vorbind civilizat, am constatat ca nu a avut nici un efect. Am dorit sa știm ce șanse legale avem pentru a nu mai exista discuții sau astfel de situații care dau naștere ulterior la tot felul de animozități.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumim pentru mesaj!!
In general lumea nu prea înțelege tipul asta de tortura decât atunci când se afla în situație similara. Din păcate, se pare ca nu prea avem ce face, o sa ascultam fanfara și manele religioase mult timp de acum înainte pana când intram cu adevarat in Europa si poate se mai civilizează lumea. Nu-mi imaginez o astfel de situație în Austria sau chiar în Ungaria unde mergem deseori sa cautam normalitatea. Romanul chiar nu înțelege ca libertatea lui se termina acolo unde începe libertatea celuilalt și poate ca adevărata religie pornește de aici.
Nu, construcția a fost conceputa de la început cu aceasta destinație de evenimente publice în cadrul bisericii lor. Menționez ca în fata acesteia se afla biserica lor iar în acest mod ei doar și-au prelungit domeniul. Daca le-am fi vândut și noi terenul aveau o intrare și pe strada noastră și se forma un L. Noi am terminat de ridicat casa în anul 2015 iar ei au finalizat în 2013-2014.
Mulțumesc pentru răspuns!
Noi am construit ulterior însa terenul il aveam cu destinația de construcție anterior demarării construcției lor. Totuși, nu ne este clar cum au putut sa construiască o clădire cu balconul deasupra gardului nostru cu geamuri de vedere pe toate părțile, e practic la 30 de cm de gard si 5 m înălțime. Si atunci când construiești o clădire de evenimente publice, nu ar trebui cerut și acordul vecinilor ??.. noi locuiam pe atunci la socrii la câteva case mai încolo și ne-au întrebat doar dacă vindem terenul ..
Cumva trebuie sa rezolvam situația, clădirea la etaj are doar o sala imensa cu geamuri pe toate părțile dar atunci când se fac repetițiile ei deschid doar geamurile care dau spre curtea noastră. Le-am tot semnalat problema dar ei o dau în continuare ca de ce nu am vrut sa le vindem lor terenul ...și asta e foarte supărător
Va multumesc pentru raspunsul prompt! Am dori sa stim daca exista o cale legala prin care sa ii determinam sa isi zideasca cu caramida de sticla ferestrele cu deschidere directa spre curtea noastra. Mentionez ca exista si un balcon cu scara la etajul cladirii lor si care este practic la aprox. 30cm de gardul nostru si la 5 metri inaltime. Este inutil sa specific faptul ca nu pot chema autoritatile abilitate de fiecare data cand acestia au repetitii.
Va rog sa ne ajutati cu o solutie.

Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Am construit o casa langa o sala de evenimente a bisericii penticostale, care ulterior s-a transformat in sala de repetitii pentru fanfara .
Cladirea respectiva Se afla la 7 metri de casa noastra, cu balcon, scara si ferestre de vedere la parter si etaj situate la 1,8 metri de gard si cu deschidere directa la domeniul nostru. Suntem deranjati constant de zgomotele care se aud in timpul repetitiilor si am dori sa stim daca exista o masura legala prin care putem solutiona aceasta problema.

Va multumesc,