avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Activitate Sapte seven

Activitate Sapte seven

Răspuns la discuția Apartament de la dezvoltator
Mulțumesc mult!
Răspuns la discuția Apartament de la dezvoltator
Mulțumesc mult! Deci nu este nevoie de nici o procură ,împuternicire din partea soțului?Stiu ca in timpul căsătoriei orice bun achiziționat este comun ,dar și acum dorim sa fim amândoi cu drepturi depline!
Buna ziua, impreuna cu sotul meu am semnat un antecontract pentru achiziționarea unui apartament de la dezvoltator ,am plătit un avans urmând sa plătim restul la semnarea actelor finale .Achizitionare apartamentului este făcută din economii propri! Întrebarea mea este dacă la semnare actelor finala pot merge doar eu soția și să semnez și pentru soțul meu ,dacă este ok.Noua la notar așa ni s a spus ,ca este posibil,dar momentan locuim în străinătate și soțul nu poate veni și nu vrem să riscăm să merg singură și să nu fie ok.Va multumesc anticipat de răspuns!
Răspuns la discuția Transfer de propietate
Multumesc mult de răspuns,m am liniștit acum ,pe moment nu m am gândit si după am realizat ca nu am primit nimic ,deși am citit actul totul părea in regula.
Buna ziua, întâmpin următoarea problema dacă poate cineva sa îmi dea un sfat,am împrumutat unei persoane o suma de bani la notar cu girarea unui teren din partea persoanei respective.Persoana nu a avut sa îmi dea bani la data scadentă si a fost de acord sa facem actele pe teren sa ajungă in posesia mea ,un teren agricol .Problema este ca am fost la notar am semnat actele de transfer de proprietate am achitat ,dar nu am primit nimic nici un act deoarece am înțeles ca ei se ocupa de tot carte funciară intabulare si o sa primesc când iese tot in 2-3 săptămâni. Așa se procedează este in regula? Deci practic eu nu dețin nici un act nici o chitanța in momentul de fata .Este prima data si nu știu care este procedura si daca este normal.Va multumesc anticipat de răspuns!
Răspuns la discuția Succesiune
Am calitate succesorala,deci sa înțeleg ca rudele pot dezbate succesiunea fără mine ,dar in decurs de 1 an nu se poate întâmpla nimic,pot accepta la notar si e ok indiferent de ce fac ei?
Discuție Succesiune

Buna ziua,dacă merg la un notar pot sa aflu dacă celelalte rude au acceptat moștenirea? Si dacă eu accept succesiunea la un notar si devin Moștenitor,nu întreprind nici o acțiune doar când se dezbate succesiunea se afla ca sunt Moștenitor? Sunt plecat din țara si nu comunic cu rudele cu care moștenesc împreuna un imobil si după deces s a decis momentan sa nu facă nimeni nimic.Va multumesc!
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc mult de răspuns! Acum m- am lămurit ! O zi buna va doresc!
Discuție Succesiune
Buna ziua,as dori sa știu după cât timp de la deces se poate deschide succesiunea? Am văzut un termen de 6 luni minim si nu știu dacă este real.Pentru acceptarea moștenirii se poate face cerere la notar oricând după deces ,sau si aici este un termen de respectat? Va multumesc anticipat pentru răspunsuri!
Poate ajuta și pe altcineva. Asta este ce zice legea.
GDPR (Regulamentul General privind Protecția Datelor) prevede dreptul de a fi uitat în articolul 17. Conform articolului 17, alineatul 1: Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”), ”persoana vizată are dreptul de a obţine din partea operatorului ştergerea datelor cu caracter personal, fără întârzieri nejustificate”, iar operatorii sunt obligaţi să şteargă datele cu caracter personal, în cazul în care există unul dintre următoarele motive:

datele nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate;
persoana vizată îşi retrage consimţământul pe baza căruia are loc prelucrarea;
persoana vizată se opune prelucrării în temeiul articolului 21 alineatul (1) dreptul la opoziție
există neclarități ce vizează legalitatea prelucrării datelor cu caracter personal;
datele trebuie şterse pentru respectarea unei obligaţii legale ce îi revine operatorului;
datele cu caracter personal aparțin unor copii cu vârsta sub 16 ani.