avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer de propietate

Buna ziua, întâmpin următoarea problema dacă poate cineva sa îmi dea un sfat,am împrumutat unei persoane o suma de bani la notar cu girarea unui teren din partea persoanei respective.Persoana nu a avut sa îmi dea bani la data scadentă si a fost de acord sa facem actele pe teren sa ajungă in posesia mea ,un teren agricol .Problema este ca am fost la notar am semnat actele de transfer de proprietate am achitat ,dar nu am primit nimic nici un act deoarece am înțeles ca ei se ocupa de tot carte funciară intabulare si o sa primesc când iese tot in 2-3 săptămâni. Așa se procedează este in regula? Deci practic eu nu dețin nici un act nici o chitanța in momentul de fata .Este prima data si nu știu care este procedura si daca este normal.Va multumesc anticipat de răspuns!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:45, 6 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, asa se procedează.
Intabularea dreptului de proprietate durează 10 zile lucrătoare.
Apoi, mai depinde de practica biroului respectiv.
Unii eliberează duplicatele după contract, în ziua semnării actului, urmând ca dobanditorul sa revină ulterior sa își ridice încheierea de intabulare.
La alte birouri, se eliberează tot o data. Și duplicatul după contract și încheierea de intabulare, după ce e gata.
Multumesc mult de răspuns,m am liniștit acum ,pe moment nu m am gândit si după am realizat ca nu am primit nimic ,deși am citit actul totul părea in regula.
Sunt clienți care uita sau nu ii interesează și nu mai vin niciodată la notariat sa își ridice încheiea de intabulare.
Iar angajații biroului, trebuie sa păstreze un teanc de incheieri printate și sa se împiedice de ele pana își aduce aminte dobanditorul.
Motiv pentru care când e gata intabularea, îl anunță și atunci ii dau totul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Info extras carte funciara pentru informare kza kza Buna seara, Pentru acordarea unui credit cu ipoteca, am solicitat un extras de carte funciara pentru informare, proprietatea fiind cu sarcini de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Pot lua orice notar din orice judet aminalex aminalex eu vreau sa cumpar o casa dar actele le fac in alt judet pot? (vezi toată discuția)
Achizitionarea unui teren ramonagrama ramonagrama Buna ziua, Am achizitionat un teren si nu stiu ce trebuie sa fac mai departe. Unde il inregistrez sau ce trebuie sa fac? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)