avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate Tasha18

Activitate Tasha18

Am vorbit cu executorul,acesta mi-a propus sa fac un angajament de plata cu suma pe care o pot plati lunar,ei o vor trimite mai departe la un recuperator foarte cunoscut,stiu ca nu ai voie sa treci denumirea,si va astepta raspunsul acestora!Toata povestea asta care treneaza din 2006,cand am avut o operatie f complicata la cap,plati au fost facute pana prin 2012,cand m-am imbolnavit din nou,iar recuperatorul solicita acum o suma mare,ca si cum nu as fi platit niciun ban! In fine,istoricul este mult prea lung;ce mi se propune acum,va dura 2-3 luni,timp in care Casa de Pensii,deja mi-a marit din proprie initiativa suma pt executor,si a virat pentru acesta luna martie,plus luna aprilie !
De o saptamana stau in telefoane,si se pare ca nu exista solutie,decat cea cu angajamentul,iar daca accept,pana la rezolvare,voi buna de plata cu suma lunara de 200lei,pe care o vireaza direct Casa de Pensii!
Multumesc pentru atentie,nu stiu ce se va intampla mai departe!
Am inteles,doar ca asa cum am relatat,nu mi se pare corect sa majorezi cuantumul retinerii pentru acelasi executor, existent din anul 2020,de la 71 lei,la 200 lei,fara solicitarea acestuia,asa mi s-a explicat initial de la Casa de Pensii care a operat retinerea din proprie initiativa,pe motiv ca a crescut pensia,de la 906lei la 997 lei,adica cu 91 lei,in plus,se mai vireaza in luna martie,si pentru luna aprilie Consider ca este greseala Casei de Pensii,care oricum stie ca mai exista o poprire si pe contul bancar in care se vireaza pensia!
Nu am solicitat sa se anuleze poprirea,insa nu sunt de acord cu majorarea ei,de la 71 lei,la 200 lei,pt executorul existent din 2020,pe motiv ca s-a majorat pensia cu 91 lei!!! In plus,Casa de pensii mi-a mentionat faptul ca aceeasi 200 lei,s-au operat si pe luna aprilie,si s-au virat la executor! Am luat legatura cu executorul,acestia mi-au spus ca nu au incasat nimic! Suntem in luna martie,din data de 10 martie,eu am tot luat legatura cu Casa de Pensii si cu executorul,ca sa aflu abia ieri,ca deja s-au virat pentru 2 luni! Cum este posibil sa se vireze in avans,pentru luna urmatoare ?
Pur si simplu,nu inteleg! Consider ca este un abuz,o eroare din partea Casei de Pensii,dar acolo,te lupti cu morile de vant! Multumesc pentru atentia si rabdarea acordate,voi vedea ce se va intampla! Este complet gresita operarea efectuata de Casa de Pensii,dupa parerea mea !
Am primit de la Casa de Pensii,un raspuns halucinant! Au majorat din proprie initiativa,suma pentru executorul existent deja,de la 71 lei la 200 lei,deoarece a crescut pensia!!! De la 906 lei,la 997 lei !!!
No comments!!! Am precizat deja faptul ca nu este o pensie sociala,ci o pensie dupa 35 de ani de munca,erau de fapt 40,dar ei au recunoscut doar 35 ani!
Buna dimineata,
in teorie,nu mai exista pensie sub 1000 lei ! In practica,asta este realitatea,997 lei,din luna ianuarie a.c.!
Chiar mai putin decat cei care nu au lucrat niciodata! Nu pot publica talonul,ca sa va convingeti!
Pe de alta parte,este vorba de aceeasi poprire,care se aplica in 2 locuri,adica si pe contul bancar in care se vireaza pensia, si la Casa de Pensii!
Multumesc oricum,pentru atentie,
O zi buna !
Buna ziua,la o pensie de varsta,in valoare de 997lei,dupa toate majorarile facute,si dupa 35 de ani de munca,recunoscuti la calcularea pensiei,as vrea sa stiu cate popriri se pot aplica asupra pensiei?
Precizez faptul ca exista deja 2 popriri,una pe contul bancar unde se vireaza pensia,in valoare de 100 lei,iar a doua la Casa de Pensii,care pana in prezent blocau 71 lei pentru un executor,aceste 2 popriri fiind aplicate de peste 2 ani asupra pensiei.
In talonul lunii martie 2022,Casa de Pensii mi-a retinut 200 lei,iar cand am cerut explicatii de ce mi s-au retinut,mi s-a spus simplu ca executorul a cerut majorarea retinerii !!!
Nu stiu daca exista o astfel de procedura,cert este ca executorul mi-a comunicat ca nu a cerut asa ceva!
Inca mai astept explicatii de la Casa de Pensii!
Intrebarea mea este,avand in vedere cuantumul pensiei in valoare de 997 lei,cate popriri pot avea pe pensie ? Exista deja 2,a aparut a3a !
Multumesc !
Probleme cu un sechestru pe un autoturism an fabricatie 2003
Buna ziua,am nevoie de o recomandare,un sfat legal pentru urmatoarea situatie:
In anul 2019,in urma unei sentinte definitive din anul 2013,Anaf a instituit sechestru asupra unui bun mobil,respectiv un autoturism Dacia Solenza,an fabricatie 2013,auto care la acel moment deja nu mai era in stare de functiune,si a ramas sub sechestru,in custodia mea.
Precizez faptul ca in aceasta perioada,masina a stationat pe un loc de parcare public.
La inceputul lunii aprilie,a.c.,am gasit pe parbriz o somatie de la Politia locala,care ma someaza sa ridic masina in termen de 10 zile,in caz contrar,va fi ridicata de autoritati, si voi plati amenda si stationarea in parcul lor.
Am prezentat politiei actele masinii,inclusiv procesul verbal de sechestru,si le-am spus ca nu am alta posibilitate de depozitare,insa ei au spus ca nu-i intereseaza sechestrul.
In aceste conditii,am apelat la Anaf cu solicitarea de a ma ajuta cu o solutie.Avand in vedere faptul ca masina nu mai este in stare de functionare din anul 2018,precum si faptul este luata de rugina aproape integral din cauza ploilor,ninsorilor etc,le-am propus sa dau masina la fier vechi,iar banii primiti sa-i platesc la Anaf in contul datoriei.
Precizez faptul ca sunt pensionar,cu o pensie sub 1000 lei,si oricum exista poprire de la Anaf si asupra pensiei de peste 5 ani. Asadar nu-mi permit amenzi sau alte cheltuieli cauzate de situatia de mai sus.
Solicitarea mea,a primit un refuz din partea autoritatilor,spunandu-mi ca trebuie urmata calea licitatiei,asta dupa o saptamana de discutii.Nu cred ca o rabla va aduce o suma mai mare prin licitatie decat as primi de la fier vechi,asta daca s-ar inscrie cineva sa participe.
Intrebarea mea este: care este riscul daca eu predau rabla la o firma de fier vechi,fara acceptul Anaf,iar suma primita o platesc autoritatilor ? Astazi expira deja termenul dat de Politia locala,iar eu nu-mi permit cheltuielile aferente acestei situatii ! Nu am nici alta posibilitate de depozitare. Multumesc.

Buna seara,
Pentru vanzarea unui imobil,se incheie un antecontract de vanzare-cumparare, acesta se face obligatoriu la un notar,sau este valabil si sub semnatura privata ? Care este de regula valoarea avansului care se plateste la incheierea acestuia,procentul din valoarea totala a imobilului,si cat este suma care poate fi achitata numerar ? Cumparatorul dispune de toata suma pentru imobil,cash,si dupa cate stiu,exista niste plafoane ce trebuiesc respectate.
Multumesc.
Nu,este vorba de o suma mai mare,fata de pretul de vanzare,pe care cumparatorul o doreste notata in acte,pentru a obtine o suma mai mare de la banca,iar vanzatorul,va primi in realitate o suma mai mica cu 10-15%. Probabil ca la momentul cand vanzatorul primeste banii in cont,va trebui sa-i ,,returneze,, cumparatorului 10-15% din suma primita la final.
Nu cunosc alte detalii,este un sistem despre care nu am auzit pana in prezent.
In calitate de vanzator imobil,un potential cumparator,ce urmeaza sa obtina un credit bancar pentru locuinta,dar nu dispune de aportul propriu solicitat de banca,propune ca in contractul de vanzare-cumparare,sa fie notata o suma mai mare,decat cea reala,astfel incat sa poata obtine un credit mai mare.
Altfel spus,vanzatorul va primi realmente,in final,o suma mai mica decat cea inscrisa in actul de vanzare-cumparare,care evident se va semna la notar.Este corecta o astfel de procedura ?