avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme cu un sechestru pe un autoturism an ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme cu un sechestru pe un autoturism an fabricatie 2003 ...

Probleme cu un sechestru pe un autoturism an fabricatie 2003
Buna ziua,am nevoie de o recomandare,un sfat legal pentru urmatoarea situatie:
In anul 2019,in urma unei sentinte definitive din anul 2013,Anaf a instituit sechestru asupra unui bun mobil,respectiv un autoturism Dacia Solenza,an fabricatie 2013,auto care la acel moment deja nu mai era in stare de functiune,si a ramas sub sechestru,in custodia mea.
Precizez faptul ca in aceasta perioada,masina a stationat pe un loc de parcare public.
La inceputul lunii aprilie,a.c.,am gasit pe parbriz o somatie de la Politia locala,care ma someaza sa ridic masina in termen de 10 zile,in caz contrar,va fi ridicata de autoritati, si voi plati amenda si stationarea in parcul lor.
Am prezentat politiei actele masinii,inclusiv procesul verbal de sechestru,si le-am spus ca nu am alta posibilitate de depozitare,insa ei au spus ca nu-i intereseaza sechestrul.
In aceste conditii,am apelat la Anaf cu solicitarea de a ma ajuta cu o solutie.Avand in vedere faptul ca masina nu mai este in stare de functionare din anul 2018,precum si faptul este luata de rugina aproape integral din cauza ploilor,ninsorilor etc,le-am propus sa dau masina la fier vechi,iar banii primiti sa-i platesc la Anaf in contul datoriei.
Precizez faptul ca sunt pensionar,cu o pensie sub 1000 lei,si oricum exista poprire de la Anaf si asupra pensiei de peste 5 ani. Asadar nu-mi permit amenzi sau alte cheltuieli cauzate de situatia de mai sus.
Solicitarea mea,a primit un refuz din partea autoritatilor,spunandu-mi ca trebuie urmata calea licitatiei,asta dupa o saptamana de discutii.Nu cred ca o rabla va aduce o suma mai mare prin licitatie decat as primi de la fier vechi,asta daca s-ar inscrie cineva sa participe.
Intrebarea mea este: care este riscul daca eu predau rabla la o firma de fier vechi,fara acceptul Anaf,iar suma primita o platesc autoritatilor ? Astazi expira deja termenul dat de Politia locala,iar eu nu-mi permit cheltuielile aferente acestei situatii ! Nu am nici alta posibilitate de depozitare. Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Danciu , Mediator 16:22, 15 Aprilie 2021
Lasatii sa faca licitatia, nu va complicati. Daca insistati sa o duceti la fier vechi oricum va trebuie accept sau acord din partea ANAF. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc parcare de resedinta adi.adriana@gmail.com adi.adriana@gmail.com Buna ziua! Am depus documentatia necesara si am achitat, la primarie, un loc de parcare de resedinta, in fata blocului. Locul mi-a fost atribuit - unul ... (vezi toată discuția)
Risc pierdere loc de parcare. bună ziua. eu am plătit locul de parcare pe anul acesta. vreau ... Victoria-Viki Victoria-Viki Bună ziua. Eu am plătit locul de parcare pe anul acesta. Vreau șă știu dacă există riscul să îmi pierd locul de parcare ptr că am ITP-ul expirat. ... (vezi toată discuția)
Conditiile in care se ridica o masina de catre politia comunitara c27ccn c27ccn sunt proprietara unei masini, pentru care am impozitul platit pe anul 2013, mai mult decat atat, am autorizatie pentru un loc de parcare la adresa mea de ... (vezi toată discuția)