avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate WishLawWasBetterDefined

Activitate WishLawWasBetterDefined

Buna ziua. Am infiintat un PFA pe norma de venit in 2019 in septembrie, in Bucuresti si am inchis-o in martie 2020. Acest PFA a avut doar o incasare in octombrie 2019, pentru o perioada de prestari servicii de doua saptamani. Mentionez ca atunci cand am deschis PFA ul nu am depus niciun act la ANAF si nici cand l-am inchis pentru ca deschiderea PFA ului a fost facuta de o firma contractoare. Cum se calculeaza taxele pe care le datorez si cum fac sa le platesc? Ce alti pasi trebuie sa urmez?
Răspuns la discuția IT-ist doresc sa infiintez PFA
Multumesc, dar, referitor la codurile caen? Sunt cele mentionate de mine ok?
Si in legatura cu acte doveditoare ale experientei?
Va multumesc!
Buna ziua,
Lucrez in domeniul IT si ma gandeam ca ar fi mai profitabil sa trec de la contract de munca la PFA.
Am inteles ca trebuie sa platesc CAS si CASS si stiu si de bonificatii.
Intrebarile mele sunt:
1) Ce trebuie sa fac ca sa obtin codurile caen 6201 6202 6203 si sunt acestea codurile de care am nevoie, sau mai trebuie sa am si altele (mentionez ca nu am diploma de licenta, doar diploma de bac si am absolvit un colegiu cu profil real mate-info intensiv - nu stiu daca am atestat de informatica <<dar presupun ca da avand in vedere ca toti cei din jurul meu spun ca ar trebui sa am>>)
2)Pot avea angajati ca pfa care sa preseze aceleasi servicii ca mine? Din cate am inteles pare ca nu... Exista vreo portita legislativa care sa permita acest lucru?
3)Ce chestii as putea sa deduc si exista vreo limita? Pe un calculator online ajunsesem sa am impozit negativ si nu cred ca e posibil.
4)Pot cumva sa ajung la impozit nul daca urmez facultate in domeniu sau daca am licenta, sau scutirea se aplica doar la contract de munca si nu la PFA
Va multumesc si imi cer scuze pentru lipsa de experienta in acest domeniu, insa singurele mele surse au fost internetul (articole si video) si site-ul ministerului. Am si o intalnire cu un avocat saptamana viitoare si apoi cel mai probabil si cu o firma de contabilitate. Voiam sa stiu daca macar intentia este ok.
Mi-am stabilit concediu de odihna, sa zicem, peste 20 de zile, concediu ce consta in 14 zile zile lucratoare.
Trec 10 zile si aduc la cunostiinta angajatorului ca doresc sa demisionez. Se stabilesc 20 de zile de stat in preaviz.
Urmatoarea zi incepe preavizul si mai am 9 zile de munca pana la cand incepe concediul iar apoi trebuie sa stau in preaviz inca 11 zile.
Acele zile pot fi cele din concediu? Trebuie sa am un nou acord al angajatorului ca sa pot folosi concediul stabilit inaintea demisionarii, pentru ca teoretic a fost o decizie de comun acord, doar ca aceasta decizie a fost inainte de preaviz?
Sau concediul va fi lovit de nulitate dupa instiintarea demisionarii si restabilit de comun acord?
Va multumesc mult!