avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... IT-ist doresc sa infiintez PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

IT-ist doresc sa infiintez PFA

Buna ziua,
Lucrez in domeniul IT si ma gandeam ca ar fi mai profitabil sa trec de la contract de munca la PFA.
Am inteles ca trebuie sa platesc CAS si CASS si stiu si de bonificatii.
Intrebarile mele sunt:
1) Ce trebuie sa fac ca sa obtin codurile caen 6201 6202 6203 si sunt acestea codurile de care am nevoie, sau mai trebuie sa am si altele (mentionez ca nu am diploma de licenta, doar diploma de bac si am absolvit un colegiu cu profil real mate-info intensiv - nu stiu daca am atestat de informatica <<dar presupun ca da avand in vedere ca toti cei din jurul meu spun ca ar trebui sa am>>)
2)Pot avea angajati ca pfa care sa preseze aceleasi servicii ca mine? Din cate am inteles pare ca nu... Exista vreo portita legislativa care sa permita acest lucru?
3)Ce chestii as putea sa deduc si exista vreo limita? Pe un calculator online ajunsesem sa am impozit negativ si nu cred ca e posibil.
4)Pot cumva sa ajung la impozit nul daca urmez facultate in domeniu sau daca am licenta, sau scutirea se aplica doar la contract de munca si nu la PFA
Va multumesc si imi cer scuze pentru lipsa de experienta in acest domeniu, insa singurele mele surse au fost internetul (articole si video) si site-ul ministerului. Am si o intalnire cu un avocat saptamana viitoare si apoi cel mai probabil si cu o firma de contabilitate. Voiam sa stiu daca macar intentia este ok.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:50, 27 Mai 2019
Pentru a va pregati actele pentru autorizarea la registrul comertului, va rog sa cititi la adresa
[ link extern ]
Puteti avea si angajati. pe pfa.
Nu se aplica scutirea IT decat la cntractele de munca.
Cititi in codul fiscal valabil in 2019 la impozitul pe venit.
Multumesc, dar, referitor la codurile caen? Sunt cele mentionate de mine ok?
Si in legatura cu acte doveditoare ale experientei?
Va multumesc!
Poate cel mai indicat ar fi ca sa mergeti direct la registrul comertului. Despre codurile caen, cititi detaliile de la fiecare si vedeti la care va incadrati in functie de ce veti dori sa prestati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si probleme pfa ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am fost astazi sa depun actele pentru infintarea unui PFA. Vreau sa imi desfasor activitatea pe cod caen 6202 sau 6203... consultanta IT... Avand ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma fixa de venit pentru servicii it ClaudiuCovaci ClaudiuCovaci Se poate deschide un PFA cu norma fixa de venit pentru servicii IT (cod caen 6201, 6202, 6203, 6209) daca nu am studii in domeniu dar am un curs de 6 luni in ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa servicii it adysx adysx Buna ziua, M-ar interesa o solutie pentru ca sotia mea sa-si poata infiinta un PFA norma de venit neplatitor de TVA, pentru a executa servicii de ... (vezi toată discuția)