avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Gecris

Activitate Gecris

Buna ziua
Am o casa de vacanta care se afla la o distanta de 65 ml fata de reteaua electrica la care ma pot bransa. Va fi necesar sa fie montati vreo 4 stalpi ca sa pot avea un bransament la casa. Daca voi realiza aceasta lucrare pe cheltuiala mea, ceilalti vecini de pe drumul de servitute (ca este un astfel de drum) care se vor lega la acesti stalpi, vor fi obligati sa ma despagubeasca cu ceva?
Va multumim mult. Deci concluzia este sa platim si dupa sa incepem actiunea de a-i face sa inteleaga pe cei de la ANAF.
Acest calcul estimativ este total eronat. Daca platim aceasta suma reiesita din calculul lor inseamna ca noi platim mai mult TVA decat trebuie. Se regleaza cumva pe parcurs?
Buna seara
Discutia este mai ampla in cazul nostru. Incerc sa fiu mai exact. Ca orice bun contribuabil care nu a avut niciodata datorii firma noastra si-a depus declaratiile in luna iunie. In luna aprilie am avut de platit TVA. In luna mai am platit conform declaratiei care nu a ajuns la ANAF suma X TVA. Avem OP pt aceste plati. Noi am mers in luna iunie cu soldurile preluate din declaratia 300 aferenta lunii mai. Pe 06.11.2018 ne uitam in spatiul virtual si descoperim deja somatie si titlu executoriu cu decizie de impunere cu o valoare estimata de ANAF ffff mare fata de ceea ce avem in contabilitate. Mentionam ca din iunie si pana in prezent am avut sold negativ de TVA.
Chiar nu exista nicio rezolvare a acestei situatii la care putem veni in sprijin cu documentele necesare. Adica se poate demonstra in orice moment ca avem dreptate.
Buna seara
Am depus decl 300 pt mai in urma cu 2 zile. Am fost azi la discutii cu sef anaf si mi a zis ca degeaba. Singura posibilitate sa scapam este sa le prezentam recipisele cu depunerea din iunie. Stau si ma ibtreb ca trebuie sa ai grija de aceste recipise mai mult decat de o
comoara

Constantin Vera a scris:

Buna seara. Ce va impiedica sa depuneti acum online declaratia 300 aferenta lunii mai 2018?

Buna ziua
Pentru luna mai 2018 s-au achitat toate impozitele inclusiv cel de TVA.
Declaratiile au fost depuse pe 19.-06.2018 pt luna mai 2018. In urmatoarele luni au fost depuse de asemenea si platile efectuate. In data de 06.11.2018 dupa ce am intrat in cont cu semnatura digitala observam ca avem un titlu executoriu deoarece nu fusese depus declaratia 300 pt TVA aferent lunii mai 2018. Alta modalitate de instiintare nu a fost folosita. Dupa audienta de la organul fiscal ni s-a spus ca daca aducem recipisele emise la depunerea declaratiilor nu ne mai executa silit. Din pacate dupa ce am scotocit toata arhiva nu am gasit aceste acte. Cum putem scapa din acest cerc vicios? Consideram ca odata ce am platiti , avem ordinele de plata, balantele din contabilitate etc. ar trebui sa avem crezare.