avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Activitate Alice P1

Activitate Alice P1

Vă mulțumesc!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Singura solutie este sa apelați în continuare la executor,lăsați sa se strângă cateva luni o sumă mai mare si apelați.Daca are salariu nu ar trebui să vă deranjeze prea mult cheltuielile de executare fiind recuperate de la debitor.

Bună ziua!
Am nevoie de o îndrumare într-o problemă de neachitare a pensiei de întreținere pt minor.
În august 2018 am deschis proces de divorț, in aprilie 2019 am obținut o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă pt. plata alocației de întreținere in valoare de 25% din salariul minim pe economie începând cu 27.02.2019 până la definitivarea procesilui de divorț. Întrucât el nu a achitat nici un ban, in septembrie 2019 am apelat la un executor judecătoresc și am primit in mai multe tranșe alocația pt perioada 27.02.2019 - sept. 2019, procedură încheiată în aprilie 2020.
Pe 15.10.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale "în rem" pt săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, constând în aceea că fostul soț nu a achitat pensia de întreținere stabilită pe cale judecătorească pt fiica minoră aflată in îngrijirea mamei.
În octombrie 2020 s-a încheiat procesul de divorț in urma căruia fostul soț are obligația de a achita 25% din salariul minim pe economie lunar din momentul deschiderii procesului de divorț până la majoratul minorei.
În afara sumei de bani obținute prin executor judecătoresc, fostul soț a mai făcut două depuneri in contul pus la dispoziție în august 2020, in valoare de 900 lei, si în 05.10.2020 in valoare de 4.000 lei.
Pe data de 14.01.2021 s-a emis o comunicare prin care am fost anunțată ca la data de 30.12.2020 s-a dispus prin ordonanță clasarea cauzei, "întrucât fapta nu a fost săvârșită cu formă de vinovăție prevăzută de lege", cu drept de plângere în termen de 20 zile.
Întrucât fostul soț nu a achitat lunar alocația și au trecut aproximativ 3 luni de la ultima plată făcută în contul pus la dispoziție, ce ma sfătuiți să fac? Există vreo posibilitate să i să pună proprire pe salariul lunar, fără ca să mai trebuiască să apelez la executor judecătoresc sau la instanță?
Bună ziua. Va rog să mă ajutați într-o problema de divorț.
În cat timp de la primirea întâmpinarii trebuie depusă preintampinarea.
Multumesc!