avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am nevoie de o îndrumare într-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am nevoie de o îndrumare într-o problemă de neachitare ...

Bună ziua!
Am nevoie de o îndrumare într-o problemă de neachitare a pensiei de întreținere pt minor.
În august 2018 am deschis proces de divorț, in aprilie 2019 am obținut o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă pt. plata alocației de întreținere in valoare de 25% din salariul minim pe economie începând cu 27.02.2019 până la definitivarea procesilui de divorț. Întrucât el nu a achitat nici un ban, in septembrie 2019 am apelat la un executor judecătoresc și am primit in mai multe tranșe alocația pt perioada 27.02.2019 - sept. 2019, procedură încheiată în aprilie 2020.
Pe 15.10.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale "în rem" pt săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, constând în aceea că fostul soț nu a achitat pensia de întreținere stabilită pe cale judecătorească pt fiica minoră aflată in îngrijirea mamei.
În octombrie 2020 s-a încheiat procesul de divorț in urma căruia fostul soț are obligația de a achita 25% din salariul minim pe economie lunar din momentul deschiderii procesului de divorț până la majoratul minorei.
În afara sumei de bani obținute prin executor judecătoresc, fostul soț a mai făcut două depuneri in contul pus la dispoziție în august 2020, in valoare de 900 lei, si în 05.10.2020 in valoare de 4.000 lei.
Pe data de 14.01.2021 s-a emis o comunicare prin care am fost anunțată ca la data de 30.12.2020 s-a dispus prin ordonanță clasarea cauzei, "întrucât fapta nu a fost săvârșită cu formă de vinovăție prevăzută de lege", cu drept de plângere în termen de 20 zile.
Întrucât fostul soț nu a achitat lunar alocația și au trecut aproximativ 3 luni de la ultima plată făcută în contul pus la dispoziție, ce ma sfătuiți să fac? Există vreo posibilitate să i să pună proprire pe salariul lunar, fără ca să mai trebuiască să apelez la executor judecătoresc sau la instanță?
Cel mai recent răspuns: Alice P1 , utilizator 14:56, 29 Ianuarie 2021
Singura solutie este sa apelați în continuare la executor,lăsați sa se strângă cateva luni o sumă mai mare si apelați.Daca are salariu nu ar trebui să vă deranjeze prea mult cheltuielile de executare fiind recuperate de la debitor.
Vă mulțumesc!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Singura solutie este sa apelați în continuare la executor,lăsați sa se strângă cateva luni o sumă mai mare si apelați.Daca are salariu nu ar trebui să vă deranjeze prea mult cheltuielile de executare fiind recuperate de la debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data obligatiei de plata a pensiei intretinere minor Daniel George2606 Daniel George2606 Buna ziua. In dispozitivul hotararii de divort a surorii mele scrie clar ca FOSTUL SOT ESTE OBLIGAT SA PLĂTEASCĂ PENSIA DE INTRETINERE MINOR \"DE LA DATA ... (vezi toată discuția)
Nelamuri sentinta VintilaC VintilaC In ian 2019 am depus actele pt divort. In iulie 2019 s_a dat o sentinta in care scrie: \"Exexutorie de drept de la pronuntare, cu privire la capetele de cerere ... (vezi toată discuția)
Probleme plata pensie de intretinere, refuz retinere si virare de catre angajator ContSters36960 ContSters36960 Buna seara, am divortat prin acord, am un copil minor care a ramas in intretinerea mea, custodia este comuna iar instanta a hotarat ca tatal minorului sa ... (vezi toată discuția)