avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Activitate Ney_spark

Activitate Ney_spark

Ce contributii catre stat / autoritati se platesc (se scad) in cazul salariilor compensatorii?
Exista diferente de contributii (ce trebuie achitate) intre salariile compensatorii si salariile obisnuite (cele platite lunar)?

Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Plata indemnizației pentru creșterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptățită primește diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creșterea copilului, altele decât cele rezultate din desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu.

Multumesc ptr raspuns, dar plata salariilor compensatorii si a ajutorului financiar afecteaza primirea indemnizatiei la reintoarcerea in cic?

Cornel Vasile a scris:

Incetarea c.i.m. in timpul CCC nu va afecteaza plata indemnizatiei pentru CCC.

Buna ziua.

Actualmente sunt in concediu de crestere si ingrijire copil (din sept 2018). Angajatorul mi-a propus incheierea contractului de munca, prin revenirea la serviciu pe 28.12.2018 si incheierea efectiva pe 31.12.2018, in perioada aceasta urmand a incasa salarii compensatorii si un ajutor financiar ptr cresterea copilului. In ce mod imi afecteaza asta primirea indemnizatiei, avand in vedere ca in data de 3 ian 2019, ma reintorc in CIC pana implineste bebelusul 2 ani?